Політика

На руїнах комунізму

Падіння комунізму розтягнулося на 30 років. Ніхто ще той комунізм не поборов, його трохи посунули — от і все. Білорусь — одна з цеглин падіння комунізму. Якщо Білорусь не вистоїть — комунізм зміцниться, Україні буде кепсько, бо ми на передньому краї боротьби з цим клятим комунізмом у російському варіанті.

Я не поділяю скептичних поглядів на Білорусь. Якими б наївними не видавалися білоруські протести, не можна сказати, що Білорусь на тому етапі, на якому ми були у 1991 році, хоча б тому, що у нас навіть під час Революції на граніті все ж нікого не вбили, а в Білорусі вже вбили двох молодих чоловіків.

Зараз важить лише те, скільки людей підтримає Лукашенка, а скільки вийде проти нього. Поки що проти бацьки більшість. І це дає надію на перемогу Білорусі над комунізмом.

Білорусь-Росія-Китай — це все один світ комунізму. Гасло: «Лукашенко, йди!», вимога нових демократичних виборів — це розрив із авторитаризмом і комунізмом.

У Білорусії — кольорова революція, біло-червона, а от у Хабаровську — імітація протесту. Подивимося, чи вистачить у Путіна сміливості анексувати Білорусь.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *