Хвиля Десни » 17 Серпня, 2020

Daily Archives: 17 Серпня, 2020

Суспільство

Парфюмер з вокзала

Published by:

Київ, Центральний залізничний вокзал. Ятка з парфумами на розлив. Гендлює сива напівглуха бабця. Покупець абсолютно картинний гопник у чорному адідасі від черевиків до кепки, який нюхає ковпачки один за одним.

Continue reading

Політика

На руїнах комунізму

Published by:

Падіння комунізму розтягнулося на 30 років. Ніхто ще той комунізм не поборов, його трохи посунули — от і все. Білорусь — одна з цеглин падіння комунізму. Якщо Білорусь не вистоїть — комунізм зміцниться, Україні буде кепсько, бо ми на передньому краї боротьби з цим клятим комунізмом у російському варіанті.

Continue reading

Суспільство

Апологія історії…

Published by:

Ми живемо у цікавому місці і в цікаві часи. Хоч багатьом це і не подобається… Мій дід. Чепинога Логвин Агейович. 1895 року народження. Три революції. Дві світові війни. Одна громадянська. Воював за білих, за червоних, за Махна, в партизанських загонах Боженка. А ще був Київський котел. Німці. Полон. Концтабір. Втеча…

Continue reading

Політика

«Пісня про паспортизацію столиці». Соло Іво Бобула

Published by:

Кілька років тому в українського співака Іво Бобула вкрали паспорт. Принаймні про те, що паспорт украли, а не він його, скажімо, посіяв, зірковий співак зізнався сам на всю Україну – розпачливою, сварливою і мало не дипломатичною «нотою» в соціальній мережі. З того публічного розпачу хтось утішався, а хтось щиро співчував, утираючи сльозу.

Continue reading