Політика

Не дають політтехнологи…

Найбільше шкоди для України – від політтехнологів. До цієї касти у мене найбільше запитань. Була б моя воля, заборонив би на законному рівні застосування маніпулятивні технології з покаранням для тих, хто, використовуючи досягенння науки і техніки, свідомо вводить в оману суспільство.

Ви подивіться, до чого довели Україну?!

Жоден кандидат у Президенти упродовж 25 років не пообіцяв нам, виборцям, що «підніме» якусь галузь промисловості з руїн!

Жодному із колишніх президентів, зрештою, нема за що й подякувати. Бо якби було за що (як Гавелу чи Валенсі), то ми би мали не те, що маємо, а те, до чого прагнемо.

Я, наприклад, належу до тих, хто міг ще наприкінці 90-х виїхати до Німеччини. Але я не зробив цього. Не хочу їхати і зараз. Я реалізував себе в Україні. І нікуди звідси уже не поїду. Але хочу одного — гордитися своїм Президентом!

Хочу, а політтехнологи мені не дають…

Вони вбили у голови нашим кандидатам, що можна нічого не вміти, можна не мати належної підготовки і досвіду роботи, головне — мати купу грошей. А далі — «ловкость рук» і … на виході — сім торбів грошей.

Більш-менш вибір був, коли обирали ще Кравчука і першого разу Кучму. А далі — нас щоразу змушували обирати не Когось із кандидатів у Президенти, а Щось із чогось: або менше зло, або месію…

Усілякі гельмани та «іже с ними» то роз‘єднували нас за мовними ознаками, то за релігійними, то будували «какой-то новий мір», то пропонували зважити на те, чий крок ближчий до капітолійських пагорбів чи до веж московського Кремля…

Найстрашніше, що з кожними виборами від тих політтехнологій стає все гірше і гірше. І чим глибше вони застосовуються на практиці, тим нижче нас опускають.

Далеко ходити не треба. Згадайте мера Черновецького. Його привели технологи, своє взяли і пішли…

Застосовані сьогодні технології дали, здається, ще жахливіший результат: до фіналу президентської гонки довели коміка, який досяг успіхів лише у жартах!

І цей «шалун» обіцяє…
Ні, не навести лад у судочинстві чи хоча би у легкій промисловості, він обіцяє технологічне «сделать их»…

Відчуваєте, нас уже знову поділили.
Причому, є відчуття, що зі всіх боків і в усіх штабах…

Сергій Сай-Боднар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *