Політика

Незручний для України віце-президент

Віце-президент переважно не втручається у зовнішню політику. Але сам факт вибору Трампом Джей Ді Венса, який відверто висловлювався проти допомоги Україні, навіює на сумні думки. Взагалі, він є свого роду втіленням американської мрії. Хлопець з низів. Збудував бізнес. Вибився в люди. Потім пішов у політику. І тут став успішним.

На жаль, цей хлоп вважає, що треба поступитися українськими територіями на користь Росії. Він явно не рейганіст. А такий собі Вівек Рамасвами на мінімалках.

Правда, практика показала, що він добре відчуває кон’юнктуру. Він називав Трампа фашистом. Коли той не потонув, у 2020 році зробився його палким прихильником. Він був проти абортів. Але, побачивши, що деякі республіканські штати проголосували за дозвіл, вчасно змінив думку.

Можна було б сподіватися, що і відносно допомоги Україні він її змінить. Але ситуація така, що партія розколота навпіл щодо цього питання. Тож, чому б він мав міняти?

Передбачаю, що наші коментатори посипатимуть голову попелом і наганяти страхи. Це замість того, щоб пропонувати подумати, як нам діяти в цій ситуації. Влада теж стріхою поїхала. Не випустила Порошенка на з’їзд республіканців, який би міг налагоджувати стосунки. Це ще один сумний факт. ОП власними руками скорочує можливості для України.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *