Політика

Нудота на тлі Євро-2020

Слава Україні! — Героям слава! Нині саме це національне гасло стало хітом дня! Щоправда люди також все ще «обсмоктують» четвертий випуск «записів Медведчука» і якусь мляву реакцію на них Петра Порошенка. Дуже огидне видовище. А от у студії телешоу «Право на владу» було справжнє пекло… Ірина Геращенко грудьми лягла на амбразуру «брудних вербальних aтaк», захищаючи свого патрона Петра Порошенка. Сподобався неочікувано чесний і правдивий виступ генерала Кривоноса.

Записи цікаві, але не скажу, що вони шокували своїм змістом. Зокрема форма подачі мене реально вибішувала. Оті безкінечні художні репризи: театральне, довге і нудне вступне слово Дениса Бігуса, далі розжовувати зміст записів заходилася журналістка Леся Іванова. Леся Іванова бадьоро крокує вздовж алеї з кактусами, Леся Іванова в лісі з газовим балоном, без газового балону.., журналістка Леся Іванова в позі «лотоса» серед запалених свічок…

Для чого ці нудні репризи?
Зробили б коротенькі «кладочки» між фрагментами розмов Медведчука та його візаві — і усі чотири випуски записів сміливо помістились би у 60 хвилин. Круто і динамічно. Ну, зробили, як уміли і могли.

А на моїх «фронтах» із брюссельського вікна взагалі нічого цікавого для українських читачів не видно. Ну, хіба що, зустріч у Великобританії Джо Байдена і Бориса Джонсона. Сторони підписали купу двосторонніх договорів, протоколів і меморандумів. Окрім цього у Великобританії розпочався саміт глав держав і урядів G7. Така нудота, я вам скажу! Ніяк не второпаю, чому серед західних журналістів такий шалений ажiотаж довкола цього G7?

Інша справа, 13 червня — матч збірної України зі збірною Нідерландів. Тому, Слава Україні! — Героям слава!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *