Політика

Нє фіг кусати…

Є така британська приказка: не відкушуй більше, ніж можеш прожувати. Здається, росіяни не знали про неї і відкрили ротяку. І, здається, вдавилися. Британці вислали російського військового аташе Максима Еловіка. Такого собі майора Проніна. Правда, цей має трохи вище звання — полковника.

Міністр внутрішніх справ Британії грізно нахмурив брови і оголосив, що він його ідентифікував як шпигуна. Можна подумати, що той міністр раніше не здогадувався, що той саме для того і присланий, щоб шпигувати.

Так чому раптом?

А тому, що росіяни захотіли відкусити — і далі за приказкою. Вони викликали до свого МЗС британського посла у Москві Найджела Кейслі і почали йому казати: ай-йяй-йяй. Це після того, як Британія заявила, що не заперечує проти використання Києвом зброї по російській території.

Британці не стерпіли такого нахабства і відповіли висилкою їхнього дипломата. Цим воно не обмежилися. В The Telegraph з’явилася стаття про те, що 50-кімнатний середньовічний маєток Seacox Heath, який належить Росії ще з часів СРСР, тобто з 1946 року, позбавлений статусу дипломатичної установи.

Чому? Тому що звідти здійснювалася шпигунська діяльність. І це не єдина російська власність у Британії, яка позбавлегна такого статусу. Це значить, що за потреби британські правоохоронці можуть приходити туди з обшуком. Тобто шпигувати стає все складніше.

Ми можемо сподіватися, що дійде врешті і до масовішої висилки. Адже нема шпигуна на твоїй території — нема проблеми.

Ібо нє фіг кусати більше — і далі за приказкою…

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *