Політика

Останній варіант путіна

Очевидно, що війна не завершиться, поки путін та його режим перебувають при владі в росії. Це війна путіна. Він конструював її, він розв‘язав її, особисто керує. І вона має його погубити. Але поки що він ні перед чим не зупиняється. Навіть перед загрозою знищити свою країну. Він сам підняв ставки до рівня «пан або пропав». Тепер не має іншого вибору, як нарощувати ескалацію. Хоча, очевидно, що це лише прискорює його кінець.

Внаслідок «референдумів» Захід більше та швидше постачатиме нам зброю. Також вірогідніше розгляне переведення рос. активів із статусу «заморожені» в статус «конфісковані». путін ще глибше заганяє себе в ізоляцію. Але у нього вже просто немає хороших варіантів якимось чином завершити весь цей жах та зберегти при цьому свій режим при владі.

Оголошення мобілізації — дуже непопулярний крок для росіян. путін тримався скільки міг. Перед самітом в Узбекистані Пєсков навіть зробив заяву, де категорично заперечив плани проведення мобілізації. Але путін після повернення робить чергові кроки до ескалації. Це абсолютно не пов‘язано з підтримкою росії учасниками саміту. Навпаки, ми чули про заяву прем‘єр-міністра Індії про те, що зараз не епоха воєн, а час для демократії та дипломатії. Взагалі, саміт став приниженням для росії та особисто путіна.

Він продемонстрував, що якщо двері Заходу для росії міцно закриті, то двері Сходу — саме зачиняються. Показова заява Китаю, що Казахстан — сфера наших інтересів. Хто полізе туди — отримає по зубах (нагадаю, що не так давно мєдвєдєв заявив, що казахи наступні, де потрібно навести порядок). На зустрічі до путіна показово запізнювалися, а лідери Китаю та Індії відмовилися від спільної фотосесії за участі путіна та не прийшли на спільну вечерю.

Висновок простий — поки росія слабшає, в центральній Азії зростає роль Туреччини та особливо Китаю. І путін зробив правильний висновок — щоб не втратити все остаточно потрібно швидше закінчувати війну. Але робить усе навпаки — йде на ескалацію та пришвидшує свій крах.

Фейкові «референдуми» нічого не змінять для нас. І Донбас, і Крим, були та лишаються Україною, як і Херсонська та Запорізька області. Проголошення росією анексії наших територій також нічого не змінить у воєнному плані. ЗСУ продовжать звільнення нашої землі, Захід продовжуватиме підтримку України та тиск на рф. І погрози застосувати ядерної зброї, як наступний крок, нікого не зупинять, а лише збільшать ізоляцію росії та прискорять її поразку.

путін та його режим зараз дуже сильно хитаються. Захід має допомогти нам швидше перемогти! Дайте нам літаки F-16, далекобійні ракети, дрони Gray Eagle, сучасні танки, системи ППО Patriot і Україна зробить те, про що всі просили путіна. Натомість не він, а ми завершимо війну. Нашою перемогою!

Насправді, у путіна лишився лише один хороший варіант. І можливо, він уже до нього схиляється — пустити собі кулю в лоб.

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *