Хвиля Десни » 21 Вересня, 2022

Daily Archives: 21 Вересня, 2022

Політика

Нове гарматне м’ясо – на конвеєр

Published by:

Офіційний Лондон однин із перших відреагував на указ Путіна про часткову мобілізацію і плани «анексувати» окуповані в Україні території. Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес назвав наказ президента Росії Володимира Путіна про часткову мобілізацію та плани провести «незаконну анексію частини України» як «визнання того, що його план в Україні провалюється».

Continue reading

Культура

Химерна ціна високого мистецтва

Published by:

«Тотальний контрнаступ армії імператора Балтазара Другого розпочався одночасно на всіх фронтах. У хід було пущено майже всі резервні леґіони. Проте, незважаючи на запеклі бої протягом ось уже двох днів, ворог лише на кількох ділянках зазнав більш значних втрат і трохи відступив. Здобутою територією виявилися зовсім невеликі клаптики землі, спаленої до тла і геть розритої вибухами авіаційних бомб. Скидалося на те, що наступ переростає в довготривалу виснажливу облогу.

Continue reading

Культура

Побудь мені Іншим, мій Боже…

Published by:

Трапився коментар: сучасна українська література нікому не цікава ні в Україні, ні тим паче за її межами… Є в цьому твердженні і крапля гіркої правди. Як, зрештою, і те, що є в сучасній українській літературі й дещо цікаве. Наприклад, цей красивий вірш Юрія Іздрика і чудова акварель до нього Мар’яни Савки…

Continue reading

Політика Суспільство

Навіть не кисіль, а щі від Кисельова

Published by:

… Євген Кисельов, говорячи про Пугачову, згадав бородатий анекдот про те, що у майбутньому пам’ятатимуть Брежнєва як «дрібного політичного діяча в епоху Алли Пугачової», і сказав, що так само, можливо, пам’ятатимуть і Путіна, тобто як «дрібного політичного…» І повторив це, на повному серйозі.

Continue reading

Політика

Пекін приймає нового мокшанського царя?

Published by:

Ніколай Патрушев завершив дводенний візит до Китаю… На тлі усіх міжнародних подій переважна більшість ЗМІ описує і транслює інформацію з похоронної церемонії Коpовеви Елізабет ІІ. Я не рояліст і мені не цікаво «жувати» цю тему. Якраз більше цікавить і насторожує дводенний візит секретаря Ради безпеки і оборони РФ Ніколая Патрушева до Китаю. Там він зустрівся з членом Політбюро ЦК КПК і секретарем Центрального політико-правового комітету КНР Го Шенкунем, Головою комісії у закордонних справах Комуністичної партії КНР Яном Цзечі і Міністром безпеки Китаю Чэнь Веньціном.

Continue reading

Політика

Останній варіант путіна

Published by:

Очевидно, що війна не завершиться, поки путін та його режим перебувають при владі в росії. Це війна путіна. Він конструював її, він розв‘язав її, особисто керує. І вона має його погубити. Але поки що він ні перед чим не зупиняється. Навіть перед загрозою знищити свою країну. Він сам підняв ставки до рівня «пан або пропав». Тепер не має іншого вибору, як нарощувати ескалацію. Хоча, очевидно, що це лише прискорює його кінець.

Continue reading