Політика

Парижани граються з вогнем

В Парижі перед заслонами з поліцейських щитів якісь загадкові люди дудять у мідні труби вальс «На сопках Маньчжурии» і крутяться, як гайвороння на зимний вітер. Схоже, це особливого калібру пернаті.

Як не стараються кричати «кру!», а виходить «кака всєгда». Знайоме до болю, до «новічкової» агонії – «ГРУ!».

Гуде Париж, наче його давно незайманими вулицями знову гупають тяжко копита під комонними бороданями «яво сіятєльства» генерал-майора Михаїла Орлова. І з-за солодкого туману модних чоловічих парфумів і пітної гарячки явно посмерджує задушливим пахом чухонського рила. Старою шкурою того звіра, що на емблемі сучасної «Єдіной Рассії». І місцеві bistro – ледь не велике культурне надбання ЮНЕСКО – полотніють вивісками, згадуючи свій первородний гріх двохсотлітньої давнини.

Зойкають розтрощені вітрини магазинів і натовпи воскреслих мародерів з паризького «черева» часів Золя похапливо спустошують полиці… Палають автівки…

Парижани граються з вогнем.
Розсипали пороху, і в отих ритмах «На сопках…» грайливо черкають сірниками, схоже, виробленими десь у Митіщах.

Скільки там нині боширових-чепіг з мішкіними, знає хіба що Вельзевул, рейхс-ФСБ-шник Путін, обер-ФСБ-шник Бортніков з єдиноутробною франко-союзною Марін Ле Пен.

Ой, не грайся Париже!
Зупинися, поки не пізно. Притулися гарячим лобом до холодного каменя на тій могилі, що у преславному Домі Інвалідів, і згадай. Тобі є що згадати.

… Великий француз, дипломат і мандрівник Астольф де Кюстін майже двісті років тому криком кричав. На весь світ. І тобі, Париже, теж: «Ніде так погано не відгкуються про Францію, як у Московії… А якщо московитам коли-небудь вдасться завоювати Захід, вони не правитимуть ним зі своєї країни. На відміну від своїх колишніх владарів татар, котрі тиранили сов’ян на відстані, московити покинуть свою країну тієї ж миті, як тільки двері інших країн перед ними розчиняться».

Затям це нарешті, безпечний Париже!
Зарубай собі на бержераківському носі, заки на твоєму Нотр-Дамі не вдарив заупокійний подзвін!

Валерій Ясиновський, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *