Політика

Погана звістка з Лондона

Боріс Джонсон погодився подати у відставку і залишити посаду, як тільки буде обрано нового прем’єра. Джонсон йде з посади лідера Консервативної партії і сьогодні має зробити заяву до нації. Сьогодні ж він розмовляв із сером Гремом Брейді, головою Комітету парламентарів і погодився залишити свою посаду. Очікується, що новий лідер Консервативної партії буде призначений ще до партійної конференції в жовтні. Прес-секретар парламенту повідомив, що прем’єр-міністр «сьогодні зробить заяву для країни», а BBC повідомила, що це, ймовірно, відбудеться до обіду.

Рішення піти у відставку було прийнято після того, як понад 50 депутатів Консервативної партії залишили уряд менш, ніж за 48 годин. Спочатку Боріс Джонсон пообіцяв продовжувати боротьбу, незважаючи на хвилю закликів до нього піти у відставку та загрозливу кількість відставок.

Це рішення Джонсона неминуче створить вакуум влади у верхівці Консервативної партії, і очікується, що претенденти на лідерство почнуть оголошувати свої кандидатури найближчими днями.

Причини бойкоту Джонсона?

Минулого тижня в Британії спалахнув скандал, коли стало відомо, що заступник головного організатора правлячої Консервативної партії в палаті громад Кріс Пінчер влаштував п’яний бешкет у елітному лондонському клубі для консерваторів «Карлтон» на Пікаділлі. Його звинуватили у сексуальних домаганнях щодо двох чоловіків. Пізніше з’ясувалося, що це не вперше, коли Пінчера звинувачували у таких речах, і у 2019 році щодо нього проводилося розслідування, проте, незважаючи на це, Джонсон призначив його на посаду у лютому 2022 року.

Після цього Пінчер подав у відставку… А тепер, бачимо, і сам Боріс Джонсон змушений. Все це дуже не до часу…

Ростислав Демчук із Брюсселя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *