Хвиля Десни » 7 Липня, 2022

Daily Archives: 7 Липня, 2022

Політика

Погана звістка з Лондона

Published by:

Боріс Джонсон погодився подати у відставку і залишити посаду, як тільки буде обрано нового прем’єра. Джонсон йде з посади лідера Консервативної партії і сьогодні має зробити заяву до нації. Сьогодні ж він розмовляв із сером Гремом Брейді, головою Комітету парламентарів і погодився залишити свою посаду. Очікується, що новий лідер Консервативної партії буде призначений ще до партійної конференції в жовтні. Прес-секретар парламенту повідомив, що прем’єр-міністр «сьогодні зробить заяву для країни», а BBC повідомила, що це, ймовірно, відбудеться до обіду.

Continue reading

Культура

Вночі на Івана Купала…

Published by:

День Івана Купала у дитинстві чекала з нетерпінням: бабуся вибирала найкращі квіти, що росли на нашому подвір‘ї, іще й у сусідів на клумбах вибирала і плела мені вінок. Дідусь ходив у Дрокове по кропиву й майстрував велетенську купу під двором. А над вечір до двору сходилися друзі й ми стрибали через кропиву у віночках. Було так весело, хоч часом доводилося нишком чухати ноги, коли не вдавалося перестрибнути кропив‘яне багаття.

Continue reading

Економіка Політика

Дзвонитимуть у рельсу

Published by:

На росії через санкції зірвався випуск вітчизняного смартфона. Випуск смартфона AYYA другого покоління накрився «мідним тазом». Через міжнародні санкції «Ростех» більше не може отримувати необхідні процесори із-за кордону. Вітчизняні процесори «Скіф» для смартфона виготовлялися на фабриці тайванської TSMC. Ця компанія припинила співпрацю з російськими замовниками після вторгнення Росії до України. А на початку червня посилила обмеження.

Continue reading

Культура Суспільство

Росія з трупом СССР за плечима

Published by:

Все-таки ця війна не через росію, а через СССР. Ми всі думали, що СССР помер, а він помер лише фізично. А ментально живий і хоч його привид вже не бродить по Європі, але лютує в Україні. Оця вся фішка з правонаступництвом росіїї есесесеру — дуже нашкодила Україні. Якби у 1991-му поставили крапку радянській державі і забили осиковий кілок у груди — зараз було б легше. Але ні — обов’язки, майно, борги і, головне, ядерну зброю успадкувала росія. І хоч спочатку татів шкіряний енкаведешний піджак на росію був завеликий — з часом вона підросла і все сіло як влите.

Continue reading

Культура Суспільство

Знати, пам’ятати і розповідати іншим

Published by:

А Ви знаєте…? Знаєте, хто вбив автора всесвітньо відомого «Щедрика» Миколу Леонтовича? Знаєте, хто на допитах відірвав Максиму Рильському вуса зі шматом шкіри і м’яса? Знаєте, хто розстріляв автора відомої книги «Камінна душа», бандуриста Гната Хоткевича? Знаєте, хто довів до самогубства Миколу Хвильового чи Миколу Скрипника? Знаєте, хто вбив Леся Курбаса та Миколу Куліша однією кулею, аби… зекономити?

Continue reading