Політика

Повертаючись до липневого саміту…

НАТО — не про реформи і рівень корупції. НАТО — про безпеку. Тому абсолютно нема різниці, який в нас рівень корупції, рівень реформ і стан суспільства — нас не приймають не через це. Справа взагалі не в нас, як зазвичай кажуть, коли стосунки не складаються. Нас не беруть в НАТО, бо проти цього росія. Велика ядерна країна, яка веде проти нас активну і масштабну війну.

З ідентичних причин, до речі, до цього часу не вступила в НАТО Фінляндія – бо ссср, а потім росія були проти. І цю думку було б тупо не враховувати без погіршення поточного стану речей.

Для фінів відкрилось несподіване вікно можливостей — війна росії з Україною, бо путін не має ресурсу контролювати ситуацію навкруги всіх своїх кордонів. І вони ним блискавично скористались. Хоча з реформами і рівнем корупції у них давно все ок, не кажучи вже про Швецію. Точно краще, аніж в Румунії чи Албанії, які вже давно в НАТО і лише тому, що ніхто не був проти.

У НАТО ми потрапимо лише тоді, коли відкриється вікно можливостей і для нас. Не раніше. Так, шиби нашого вікна у НАТО широкі, панорамні і чисто вимиті — це створює ілюзію, що ми вже майже там. Бо ось же воно — рукою подати. Але щоб вікно відкрити — треба спочатку розмотати колючий російський дріт на ручці…

Реальний вступ України в НАТО нагадуватиме ситуацію на весіллі, коли священник каже – хто має що сказати проти цього шлюбу, кажіть зараз або замовкніть навіки!

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *