Хвиля Десни » 2 Серпня, 2023

Daily Archives: 2 Серпня, 2023

Культура

Віз, сани і Ілля

Published by:

«Ілля має прийти перше і знову все до ладу приведе» (Мр. 9, 11-12). Маємо свято Іллі. …Я пам’ятаю, як дід мені пояснював, чому влітку є грім, а взимку – немає. Вся справа в тому, що влітку Ілля їде возом і торохтить, а взимку він їде тихенько саньми…

Continue reading

Політика

Повертаючись до липневого саміту…

Published by:

НАТО — не про реформи і рівень корупції. НАТО — про безпеку. Тому абсолютно нема різниці, який в нас рівень корупції, рівень реформ і стан суспільства — нас не приймають не через це. Справа взагалі не в нас, як зазвичай кажуть, коли стосунки не складаються. Нас не беруть в НАТО, бо проти цього росія. Велика ядерна країна, яка веде проти нас активну і масштабну війну.

Continue reading

Суспільство

Плаче віконне скло

Published by:

Дощ, писав Еріх Марія Ремарк, це найстаріша колискова світу. Шаную мокрі опади і особливо, коли сам сидиш у сухій хаті, а вони шелестять, бубонять і заколисують тебе за змокрілим вікном. Люблю Ремарка у зливу, град, снігопад та спеку. Проте дощової колискової — за визначенням письменника таки трохи остерігаюся.

Continue reading

Суспільство

Дорогі зуби — не для дешевої їжі

Published by:

Якось уже багато й не треба. Кілька білих сорочок, дві пари туфель, кепка, три краватки. Синя обов’язково. Костюми – два, не більше… Нові речі набридають раніше, ніж ти їх купив. У їжі — невибагливий. Але з різними закладами — обережний та вибірковий. Лякають фастфуди та, так звані, східні кухні. Там – лише склянка води, іноді кава. Дорогими зубами не їдять дешеву їжу.

Continue reading