Політика

Правові тупики довкола Тупицького

Маємо страшну біду з Конституцією і правовою державою. Можна вважати, що президент Зеленський остаточно знищив правову державу як таку. І справа не в Тупицькому, якого ми всі відверто зневажаємо і якого президент «звільнив» одним махом. Справа у тому ЩО собі дозволяє «гарант Конституції», який повинен сповідувати Закон, а він натомість руйнує підвалини законності.

Спочатку Зеленський незаконно розпустив парламент. Тупицький та решта суддів — підтримали. Потім при владі Зеленського головою КС роблять Тупицького. Людину Януковича, що має нерухомість в Криму і купу «зашкварів». Зеленського це влаштовує.

Потім Тупицький і «команда» ламають антикорупційне законодавство, про що Зеленський знав заздалегідь. Влада мовчала, доки це не вилізло боком. Зрештою, влада намагається через ВР знищити Конституційний Суд, що є апріорі неможливим згідно чинного законодавства.

Тепер Зеленський видає указ про звільнення двох суддів КС, термін яких ще не закінчився, що є за Законом НЕМОЖЛИВИМ!

Всі розуміють, що відбувається?!!

Саме цей Суд розпустив ВР, саме цей суд привів до присяги Зеленського. І саме цих суддів звільняє тепер Зеленський, не маючи на те жодного права. З такими темпами тепер можна скасувати будь що: посаду президента, прем‘єр-міністра чи просто будь-який закон розчерком пера людини, що пустилась берега.

Звісно, так легше, важче — знаходити правовий вихід. На жаль, маємо ситуацію, коли поволі, крок за кроком перетворюємось в антизаконне піратське «Сомалі», де діє лише закон сили та «бєспрєдєла».

Андрій Смолій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *