Хвиля Десни » 27 Березня, 2021

Daily Archives: 27 Березня, 2021

Культура

Сходить місяць за вікнами хати…

Published by:

Сьогодні перестало битися серце людини великої і дуже світлої душі – Галини Луківої, вірного друга і коханої дружини, натхненниці і Музи видатного українського поета Миколи Луківа. Доля подарувала мені можливість познайомитись і дружити з ними ще від наших далеких студентських літ, бачити їх закоханими і щасливими ще у ту далеку пору нашої юності, а потім і упродовж усього подальшого життя аж до сьогоднішнього останнього Галиного подиху…

Continue reading

Культура

Помер творець мовних бестселерів

Published by:

Чорна звістка облетіла зранку Україну: помер професор Іван Пилипович Ющук. Це втрата кожного українця, адже десятки років учні й дорослі вчили українську мову за підручниками Ющука, слухали Його радіопрограми з культури мовлення та публіцистичні виступи на захист державної мови.

Continue reading

Політика

Правові тупики довкола Тупицького

Published by:

Маємо страшну біду з Конституцією і правовою державою. Можна вважати, що президент Зеленський остаточно знищив правову державу як таку. І справа не в Тупицькому, якого ми всі відверто зневажаємо і якого президент «звільнив» одним махом. Справа у тому ЩО собі дозволяє «гарант Конституції», який повинен сповідувати Закон, а він натомість руйнує підвалини законності.

Continue reading

Культура

Лицар, в оточенні злих ворогів і лінивих малоросів

Published by:

Романтик української мови відійшов на ниви Господні. Як повідомив його онук Михайло Кублій, сьогодні на 88-у році життя помер видатний український мовознавець, дослідник Голодомору українців, автор численних підручників з української мови професор Іван Пилипович Ющук.

Continue reading