Політика

Про ціну дипломатичної помилки

Фраза Трампа, яку він промовив під час зустрічі з виборцями: «Будь-яка угода, навіть погана, була б кращою, ніж те, що є» — це ніщо інше, як ділова пропозиція в кремль… Зрозуміло чому? Добре, зайдемо з іншого боку: в кремлі цю фразу Трампа прочитають саме як ділову пропозицію: «включайтесь і працюйте на мою перемогу на виборах і я дам вам ту угоду по Україні, яку ви хочете!».

Чи поведеться путін на цей сигнал Трампа – скоро побачимо. Тільки путін визначатиме ціну подібних обіцянок Трампа і чи схильний сам Трамп платити за такими векселями – це ми може і побачимо після січня 2025-го, а може і ні, якщо Трамп програє ці вибори.

Для нас важливо інше!

В стратегічному масштабі для нас зараз набагато важливіше не допустити руйнування відносин України з Республіканською партією США і тією частиною «діпстейту», який за нею стоїть!

Політичний скандал в США, викликаний діями посольства України в США, в якому не знайшлось жодного притомного співробітника, хто б міг додуматись до елементарної дипломатичної дії: просто офіційно запросити хоч одного представника Республіканськоі партії у склад делегації в Пенсільванію!

Зараз нам треба терміново рятувати відносини України з республікпнцями в Конгресі і Республіканською партією США загалом.

Відсторонення Маркарової від посади і публічне оголошення про розслідування цього прикрого інциндента — це мінімальна ціна, якою Україна може оплатити власну помилку і зробити публічний жест вибачення перед Республіканською партією. Навіть якщо пані Маркарова прекрасна людина, потужна послиня чи добра і чуйна мати своїх дітей, яка готує смачний борщ в своєму ресторані у Вашінгтоні — затягування з цим питанням може коштувати нам всім десятки мільярдів військовоі допомоги і десятки тисяч життів українців, які можна було б врятувати.

Владислав Оленченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *