Політика

Щурі за стосом книжечок

Інститути, що гарантують верховенство права — складна система, значно складніша за комп’ютер. Конституційний суд в Україні контролює відповідність законів України Конституції. Це абсолютно зайвий і маніпулятивний елемент.

КС нагадує пароль від компа-судової системи України, пароль, який відомий тільки олігархам. КС контролює насправді закони на відповідність їх інтересам олігархів, тому КС НЕОБХІДНО ЛІКВІДУВАТИ.

Про відповідність законів Конституції мають дбати ті, хто ці закони приймає, тобто депутати ВР. Це ж який нонсенс: платники податків двічі платять за відповідність законів України Конституції! Про законність рішень різних судів у нас дбає Верховний суд, який і є незамінним.

Загалом наша судова система наче й сучасна, але самі судді дуже нагадують суддів Вікторіанської Англії, що теж сиділи, ховаючись за стосом книжечок, вибираючи з них поправку поправки, усім своїм виглядом у вовняних перуках (в українських на грудях — блискучі тризуби) застерігаючи наївних шукачів справедливості: «Терпіть усі образи стійко і не швендяйте сюди — у нас і без вас клопоту вистачає!»

Головна біда українських правових інститутів — абсолютна байдужість тих, хто служить Феміді, до справедливості і до тих, хто від несправедливості потерпає.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *