Політика

«Січовий» колаборант

Вчора Богуслаєва затримали за державну зраду. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Про це було відомо ще задовго до 24 лютого… Почесний президент підприємства «Мотор-Січ». Володар ордену «Герой України» (отримав в 2000 році). Депутат українського Парламенту ТРЬОХ скликань (Партія регіонів). Член комітету з питань національної безпеки та оборони (!!!). Це проти нього на окрузі виставили весільного фотографа, чия перемога, здається, шокувала саму партію влади.

Кілька фактів:
Богуслаєв керував стратегічним підприємством — одним із найбільших авіаційних заводів Сх Європи. Основний ринок збуту — росія. Його проросійські погляди та риторика давно відомі. Агресія рф проти України почалася в 2014 році. В 2019 році виходить розслідування Bihus.Info про те, що «Мотор-Січ» продовжує експорт деталей для двигунів гелікоптерів армії рф. Фірми, пов‘язані з Богуслаєвим продовжують працювати в росії, Криму та Донбасі. Деякі з них обслуговують двигуни для ФСБ та інших структур. путін не націоналізує ці підприємства, вони себе абсолютно спокійно почувають.

А тепер риторичні запитання:

1. Чи повинна була держава вжити дії по націоналізації або, як мінімум жорсткому контролю експорту «Мотор Січі»? І чому чекали до 22 жовтня 2022 року?

2. Скільки у нас іще таких богуслаєвих зараз допомагають окупантам на вже дев‘ятому місяці повномасштабної війни? В тч, серед «Героїв України»?

3. Чи не сприяли цьому злочину фахівці відповідних правоохоронних органів України, які вперто закривали очі на діяльність Богуслаєва?

І висновок з цієї ситуації очевидний.

Після Перемоги реформування всіх спецслужб, які відповідають за національну безпеку і оборону – головний пріоритет держави. Якщо вони продовжують займатися рекетом і корупцією, потіличними переслідуваннями та тиском на бізнес, якщо не будуть проведені кадрові чистки, а в спецслужби не прийдуть професіонали — держави не буде. Досить панькатися з колаборантами!

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *