Політика

Сталіністи, фашисти, рашисти…

На фото — фрагмент справжньої денацифікації справжніх фашистів, котру було запроваджено американською адміністрацією після травня 1945 року в її окупованій зоні Німеччини. Тисячі німців було примушені дістати з великих безіменних могил трупи жертв свавілля нацистів з метою перепоховати в індивідуальну могилу з вказівкою імені вбитого чи вбитої.

Радянська окупаційна адміністрація цього не робила. Тисячі колишніх членів НСДАП стали служити новому диктатору Сталіну на території, яка згодом була названа Німецькою демократичною республікою. Комуністи вчинили, як звикли, сотні тисяч військово-полонених з колишнього Вермахту понад 10 років безкоштовно працювали на будовах в СРСР, як до того працювали мільйони засуджених сталінськими судовими трійками мільйони безправних рабів-громадян СРСР.

Цього не робили ні британці, ні американці у своїх підконтрольних зонах. Як і не займалися грабунком німецьких земель, що лежали в руїнах. Радянські адміністратори вивозили все, що вціліло: предмети розкоші, меблі, автомобілі, преса і верстати, наковальні і пумпи, навіть обладнання з концтабору Бухенвальд перевезли до ГУЛАГу.

Саме у Йосипа Сталіна Гітлер навчився масовим вбивствам цивільного населення. До вторгнення в Польщу у третьому рейху було розстріляно за рішенням суддів не більше 500 осіб. На цей час на руках Сталіна була кров мільйонів жертв комуністичного терору. Всюди — від Львова-Дрогобича до Катині під Смоленськом німці, коли заходили на територію СРСР, знаходили сотні і сотні безіменних могил, подібних до тих, що на фото. Гітлеру до червня 1941 року і в голову не приходило, що ось так можна чинити. Швидко навчився.

Жодної подібної могили ні в 2014 році ні в 2022 році російські окупанти знайти не могли в Україні. Бо їх не було і не могло бути. Але тим не менше оголосили поміж своїх цілей “денацифікацію” України. Глум над мільйонами жертв фашизму і сталінізму. Глум і блюзнірство, більше нічого.

Американський історик Тімоті Снайдер написав потрясну шокуючу книгу про Східну Європу на рубежі 1939-1945 років. Назвав книгу так, що точніше й не назвеш — “Криваві землі”.

І от знаний дослідник практик фашизму і сталінізму ось що пише про сучасну путінську Росію: «Моє базове розуміння, що верхівка цього режиму – фашистська. Це про протиставлення волі реальності, і про романтизацію минулого золотого віку. І дуже часто фашизм є прямолінійним, як у випадку з Путіним та Ільїним, Дугіним, Прохановим. Усі ці люди, безумовно, – чисті фашисти. Більшість російського телебачення є фашистським… Це повна залежність від великої брехні і ставлення до українців як до людей нижчого сорту. Дуже часто відкрито згадується необхідність їх знищити. Отже, Росія – фашистська у своїй верхівці, фашистська в пропаганді».

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *