Політика Суспільство

Той, хто молиться в одній церкві з убивцями…

Мій Фейсбучний приятель Віталій Русанський дуже правильно зауважив, що відмова від дня пабєди і від РПЦ — дві перші умови деколонізації України. І це так і є! На Київщині, що зазнала стільки російських тортур протягом березня 2022 року, переважно церкви РПЦ. І що?! Туди підуть вірні на Паску? То заради чого були всі жертви?! За кого ж ти розіп’явся, Христе, Сине Божий? — хочеться запитати за Шевченком.

Українські жертви — як вода у пісок. І так було і з Небесною Сотнею. І нинішня війна — розплата нам за те, що ми це допустили. І так буде і далі, якщо ми не станемо іншими.

Коли Влащенко, ця недожурналістка, починає обговорювати, що не так зробив папа Франциск, а на її питання відповідає Грицак, то в мене є лише питання до Грицака, бо він же ж розумна людина? З ким ви, пане професоре, обговорюєте християнську мораль? З цією продажною головою, котра балакає те, що від неї хочуть почути і за що заплатять? Скільки може продовжуватися ця аморальність?

Журналісти, сподіваюсь, люди все ж освічені, читали книжки і знають про те, хто такий Сталін, але чому так мало уваги приділяли всі 30 років жертвам сталінізму, чому багатьох убивство геніального Агатангела Кримського (для декотрих журналістів це ім’я — пустий звук) і всієї української інтелігенції, душення її в таборах в 1930-х і в 1970-х — не хвилює, не обурює, не пече? Ці журналісти продовжують говорити про нашу боротьбу із російським фашизмом. Якщо ми і далі боремося з фашизмом, який був засуджений на Нюрнберзі, то ми автоматично долучаємося до доблесної красної армії, цієї орди, що її вибрав Захід для убивства Гітлера.

Ні, ЗСУ покликані винищити сталінізм. І журналісти мають це втовкмачувати, щоб депутати ВР не мали найменшого сумніву в тому, що треба покласти край церкві кагебістів і фсбешників в Україні, і сталінському шабашу на 9 травня.

Увесь світ згадує перемогу над Гітлером 8 травня. То й ми маємо згадувати цю перемогу тоді ж. А християни, що йдуть у церкву РПЦ — юди. Жодні пасочки і крашанки не допоможуть їхньому спасінню, бо рятують вони у цій церкві не власну душу, а режим путіна, сповідують обрядовірство: три рази перехрестився широким хрестом і косинку не забув надіти на свою тупу голову.

То тут вже й Франциск має рацію: той, хто молиться зі своїми убивцями в одній церкві, і хреста має нести спільно.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *