Політика

Українці – крута нація!

Війна змінила ідентичність нашої нації. путін дуже цього не хотів би, але сталося багато важливих речей, які суттєво змінять внутрішню дискусію в Україні. Зауважу про дві речі. Божевільний президент недоімперії намагався повернути Україну в радянську ідентичність. Головна її сторінка — Друга світова війна, чи як вони кажуть «вєликая отєчєственная».

Попри те, що всі народи комуністичної тюрми з назвою радянський союз спільно страждали від нападу та звірств нациської Німеччини, путін заявляв, що перемогли росіяни. Але 24 лютого 2022 року ця сторінка історії вже не актуальна. Сьогодні українці — нація, на яку напала росія, а руйнування та звірства її армії на нашій землі більші, ніж дії Верхмату. Особливо в часовому порівнянні.

І друге, чого не бажав, але отримав путін — це об‘єднання української нації. Якщо раніше побутувала думка, що на території західної України проживає більша частина патріотичного населення, людей, для яких Україна — понад усе, то зараз ніхто не скаже, що в Чернігові, Маріуполі, Харкові чи Запоріжжі мешкають менші патріоти своєї землі, ніж у Львові, Тернополі або Івано-Франківську.

Південь, схід та північ країни показали такий рівень героїзму, патріотизму та жертовності, що наша країна має унікальний історичний досвід, її внутрішній розкол по зовнішній тематиці тепер важко уявити.

В глобальному сенсі це дуже добре. І це абсолютно протилежне тому, чого сподівався путін. Ми поламали всі його плани. Українці — дуже крута нація. Пишаюся нами!

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *