Політика

«Втопити» Зеленського

За поребриком уже не приховують своїх намірів змістити у будь-який спосіб після 5-річчя інавгурації (20 травня) непоступливого і впертого очільника української влади. І п’ята колона уже на старті. Це, так звана, опозиція, яка асоціюється з прізвищами Порошенко і Тимошенко.

Адепти п’ятого президента, точно так само, як у свій час політтехнологи Януковича напирають на непрофесійності Зеленського і на унікальних менеджерських здібностях команди власника “Рошен”. Від дня, коли фракції ЄС і Батьківщини саботували голосування за закон про мобілізацію і пхали туди ультра-популістичні тези, особисто для мене вони закінчилися, як державотворчі політичні групи. Суто клани. Суто шкурні кланові інтереси. Бо, хто наразі притомний з усвідомленням в якій загрозливій хиткій ситуації перебуває українська держава, прямо зараз буде знищувати її (хай ослаблену), але легітимну владу?

При чому з подачі московських політконсультантів однотуровий Порошенко в 2014 році і вскочив у крісло президента, лякаючи виборців відсутністю легітимного президента в Україні. А ще з обіцянками закінчити війну на Сході за тиждень-другий.

Так, Зеленський слабо підготовлений до тих випробувань, які випали на нього. Так, у нього досі немає системного підходу до вирішення проблем, які, як з рогу достатку сипляться і сипляться на нього і його команду. Так, він робить помилки, інколи жахливі помилки, як то було із розпуском військоматів чи із звільненням очільника ЗСУ Залужного. Але він законно обраний президент. Він є частиною світом визнаної української держави. Він не зраджує курсу на євроінтеграцію і НАТО, він не веде, як Порошенко закулісні перемовини з ворогом і при цьому не ховається за спини пенсіонерів-президентів, як то робив у Мінську п’ятий президент. У цьому його суттєва моральна перевага.

Підпалити дім свій легко. Нагріти руки можна, але повернутися в нього уже буде неможливо.

Віктор Лешик

P.S.
Тільки обмежена людина могла погодитися “йти в президенти” не маючи політичного досвіду. Місцеві вибори 2020 року показали справжній рівень довіри до “слуги народу”, коли виборці отямилися.
Щоб там не писав пан Лешик, проблема в самому Зеленському, а не в інших політсилах. Саме завдяки йому війна прийшла в кожне місто, в кожен дім.
Тому зробити так, як зазначено в заголовку цієї замітки — негайна потреба для порятунку країни.

Юрій Кислий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *