Політика

Виявилось — «вундерВАФЛЕН»

Чергова поразка путіна! Американські системи ППО здатні збивати гіперзвукові ракети «Кінжал»… «Кінжал», одна із п’яти видів «вундервафен», які президент РФ Володимир Путін презентував у 2018 році, виявилася вразливою для американських систем ППО. Ракету, гордість держпрограми озброєнь, на яку російський уряд витратив 20 трильйонів рублів за останні 10 років, було збито при нічній атаці території України 4 травня. Про це повідомили у командуванні ЗСУ, після чого інформацію підтвердило високопоставлене джерело CNN у Вашингтоні.

Американці стверджують: для перехоплення ракети були задіяні розроблені ще у 1970-х комплекси Patriot, які Україна отримала у квітні з Німеччини та Нідерландів.

Розповідаючи про «Кінжал», путін хвалився, що ракета “не має аналогів у світі” та “гарантовано долає існуючі та перспективні системи ППО та ПРО”. Але перехоплення “Кінжала” показало, що Patriot здатний вражати не лише балістичні, а й ракети повітряного базування, що раніше вважалося лише теоретичною можливістю, каже те саме джерело CNN.

Збитий “Кінжал”, який буцім то здатний літати в 10 разів швидше за швидкість звуку і нести боєголовку вагою до півтонни, породив жваве обговорення в Пентагоні. Раніше, запускаючи ці ракети, Росія була впевнена, що цілі будуть вражені. Але тепер ці розрахунки зламані, каже джерело.

Коментуючи постачання західної зброї, Путін висловлював упевненість, що його гіперзвукові ракети “клацають” Patriot, як горіхи. Але те, що сталося — це «ляпас Росії», заявив у суботу офіційний представник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Росія стверджувала, що Patriot — це «застарілі американські системи, а російська зброя найкраща у світі», але тепер зрозуміло, що американські ППО ефективно працюють і проти гіперзвукових ракет.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *