Політика

«Вже пізно…». З приводу заяви Юрія Мушкетика

Наприкінці тижня на інформаційних ресурсах з’явилися повідомлення про те, що відомий український письменник Юрій Мушкетик «не підписував заяву на підтримку Петра Порошенка на майбутніх президентських виборах».

«Прошу не використовувати мене у боротьбі за посаду президента України. Я не давав згоди на використання мого імені у політичній заяві на підтримку Петра Порошенка», – цитують Мушкетика деякі ЗМІ.

Оскільки ця тема вже набула певного розголосу і активно використовується опонентами П.Порошенка у виборчій кампанії, мушу повідомити наступне.

У четвер 21 березня разом з заступником голови Національної спілки письменників України Тетяною Пишнюк і письменником Віктором Женченком ми приїхали до Юрія Михайловича на дачу, де він постійно мешкає, щоб привітати його з ювілеєм. Адже саме того дня, 21 березня, Юрію Мушкетику виповнилося 90 років.

Під час розмови я повідомив Юрію Михайловичу, що підготовлена відозва на підтримку Порошенка, яку підтримали відомі письменники, і назвав кілька прізвищ.

Юрій Михайлович одразу ж сказав, що він теж підтримує таку ініціативу і попросив долучити його до списку.
Присутніми при нашій розмові були Тетяна Пишнюк і Віктор Женченко (який тут же попросив мене долучити і його прізвище до списку).

Однак у п’ятницю вранці Юрій Михайлович зателефонував мені і попросив вилучити його прізвище із переліку підписантів відозви. Я відповів, що вже пізно, оскільки ще ввечері у четвер оприлюднив її на своїй сторінці у Фейсбуці, а також передав для оприлюднення в деякі ЗМІ.

А вже в суботу з’явилося тиражоване в ЗМІ вище згадане повідомлення з посиланням на Ю.Мушкетика.

Як можна коментувати всю цю неприємну історію? Я шаную Юрія Михайловича як знаного і авторитетного письменника, а тому мені неприємно все це сприймати.

Можу лише здогадуватися, які обставини змусили Юрія Мушкетика відмовитися від своїх слів, і дуже шкодую, що відомому письменнику довелось це зробити.

А до виборців звертаюся з закликом не помилитися у своєму виборі, оскільки ціна помилки може бути фатальною для України. Вірю в торжество здорового глузду.

Михайло Сидоржевський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *