Політика

Як Україні стати сильною?

На озброєнні США — 1106 систем ЗРК “Петріот”. Є виробництво систем ЗРК в самих США, в Японії, в ряді інших країн. Чому в кредит чи лізинг адміністрація Байдена не може надати Україні 25 ЗРК і ракети до них? На це питання я відповіді (зрозумілої, аргументованої, чесної) не знайшов.

Продаж озброєння американського виробництва не залежить від волі Конгресу. Це не допомога, це комерція, що заснована на політичній волі влади США.

А волі цієї, як не було, так і немає. Бо команда Байдена нам не союзник, не партнер, не донор. Команда Байдена — оператор війни проти України. Не дати перемогти Росії — це зовсім не означає дати перемогти Україні. Це лише створення сильних позицій для торгів США з Росією. І тільки.

Ви ж подивіться, як Байден санкції проти Росії запроваджує. Все ж в дусі «і рибку з’їсти, і на х@й присісти». Із свіжого — ухвалили санкції проти експорту в США російських алюмінію, міді, нікелю. І тут же ремарочка: заборона не стосується металів, що вироблені в Росії до квітня 2024 року. Ви ж розумієте, що клейма на готові експортні заготовки росіяни будуть ставити на всю подальшу продукцію з маркером 2022 і 2023 рік. Тупезна розводка для лохів. Навіть прив’язка не до вже підписаних контрактів, а до дати виготовлення!!!

На наступний пленарний тиждень в Конгресі США питання про допомогу Україні не стоїть. Як і слід було очікувати. Байден ліниво відбиває всі м’ячі-пропозиції від Майка Джонсона на сторону республіканців. А в цей час Росія добиває нашу енергетику і Харків-Суми-Одесу. Ну, як це ще можна назвати? Для мене очевидно: Байден і його команда — співучасники геноциду в Україні.

На місці Зеленського я б зараз ризикнув. Публічно відмовився б від тих 60 мільярдів, які ніколи (будемо реалістами) Байден нам не дасть. І публічно пообіцяв би захищати Україну, атакуючи територію Росії всіма доступними засобами і по всіх доступних російських об’єктах. Реально нам вже нема що втрачати.

Міністр Кулєба, як дитина, плаче-вмовляє дати хоча б щось для захисту українського неба і українських дітей. Впевнений, над нами в Білому Домі регочуть. Реготати перестануть, коли ми припинимо плакати і покажемо зуби. Ми вже 2 роки як мантру повторюємо: рахуються тільки з сильними. Ми можемо бути сильними. Якщо займемо сильну позицію і почнемо проявляти характер.

І почав би прямо зараз із зачистки в Україні 5-ї колони, голова якої засіла у Верховній Раді. Так слід зараз робити президентові України доки українські військові не почали і в цій сфері діяти самостійно, керуючись насамперед інстинктом самовиживання.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *