Політика

За лаштунками заокеанського візиту

Поки стоїть гвалт навколо Ірини Фаріон, в ОПУ готують черговий радикальний крок. Всім критикам, які не вірили, що звільнення Залужного готувалося в ОПУ, варто звернути на це увагу. Нині з’явилася інформація, що новий міністр оборони Умеров готує звільнення трьох командувачів ЗСУ… В новині з посиланням на джерела не сказано жодного слова про те, що таке рішення узгоджено із командувачем ЗСУ Залужним.

Зважаючи на те, як звільнили командувача ССО, подібний підхід може бути продовжений і далі. Нагадаю, що Залужний нічого не знав про звільнення командира ССО. Претензій до командира у Залужного не було. Очевидно, що Умеров виконав вказівки з ОПУ. Адже він не міг так швидко розібратися що й до чого у його відомстві.

Звільнення цих генералів може бути продовженням зачистки оточення Залужного. Зачищають оточення, а потім і самого командувача. Чому це відбувається? Припускаю, що стаття в «Тайм» коректно передала настрої в оточенні Зеленського, яке вважає, що треба сідати за стіл переговорів з росіянами.

У ці ж настрої вписується і стаття у «Вашингтон пост», яка з посиланням на людей у владі (хто ці люди ми можемо здогадатися) покладає вину за підрив Північного потоку-2 на військових і Залужного. Доказів там не наведено – лише слова. Ця тема жується вже хто зна скільки часу. Здавалося б, про неї всі забули. Але вона знову спливла у цій публікації. Очевидно, що не так просто. Стаття, яка, як і публікація в «Тайм», використовує анонімні джерела у владі, має намір дискредитувати Залужного в очах Заходу. Саме тому, що і на Заході є сили, які зацікавлені посадити Україну за стіл переговорів з Росією.

А тут ще й колишній генсек НАТО Расмуссен виступив з ініціативою прийняти Україну до НАТО без окупованих територій. Де факто це означає відмовитися від територій на користь Росії і зупинити війну. Расмуссен нині очолює лобістську фірму, яку наймав Єрмак (до речі, за які гроші?). Тому висока імовірність, що він цю ідею озвучує не просто так, а з подачі Єрмака.

Зараз Єрмак поїхав у США до Саллівана, який був і, припускаю, є прихильником того, що Україна не повинна програти, але їй не можна дати перемогти. Єрмак давно вже з ним контактує.

Залужний виступає проти переговорів з Росією і вимагає ресурсів, щоб вигнати росіян на кордони 1991 року. І дуже схоже, що внутрішні прихильники переговорів з Росією об’єднують зусилля із зовнішніми однодумцями. А Залужний зі своїм авторитетом їм як кістка в горлянці.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *