Хвиля Десни » 15 Листопада, 2023

Daily Archives: 15 Листопада, 2023

Культура

Критики і літературні дегустатори

Published by:

“Справді, критик – навіть не посередник між письменником і читачем, критик – співтворець письменника в кожній темі; пишучи про твір письменника, критик змагається з ним; критик, уже незалежно від письменника, поринає в сферу його теми, ідучи від твору до першоджерел його, знаходить героя твору і, всією силою свого художнього відчуття проникаючи в психологію, в суть явища, в оточення, дає тверезим публіцистичним словом розкриваючи образи твору, “зустрічну” трактовку об’єктивної дійсності.

Continue reading

Суспільство

У селі і в місті…

Published by:

Ніде немає такого контрасту, як на сільському базарі в різні пори року… Літо. Гнуться прилавки від городини. Ягоди, абрикоси, кавуни, дині, перці, помидори, зелень, кріп, сливи, груші, вишня, черешня, малина, смородина, полуниця, цвітна капуста, молодий часник, ревінь, баклажани, кабачки…

Continue reading

Політика

За лаштунками заокеанського візиту

Published by:

Поки стоїть гвалт навколо Ірини Фаріон, в ОПУ готують черговий радикальний крок. Всім критикам, які не вірили, що звільнення Залужного готувалося в ОПУ, варто звернути на це увагу. Нині з’явилася інформація, що новий міністр оборони Умеров готує звільнення трьох командувачів ЗСУ… В новині з посиланням на джерела не сказано жодного слова про те, що таке рішення узгоджено із командувачем ЗСУ Залужним.

Continue reading

Політика

«Сірий кардинал» міняє колір мантії?

Published by:

Шеф ОП Андрій Єрмак прибув до США, мав зустріч з Держсекретарем Ентоні Блінкеном. З якого, здавалося б, протокольного переляку, коли Єрмак навіть посадово не має відношення до МЗС? Відколи завгосп ОП офіційно представляє країну? Хоч розумію всю риторичність запитань, і хто тут насправді преЗЕдентом працює. Чого змотався за океан?

Continue reading