Політика

«Зашквари» і «очкури» російської дипломатії

У МЗС Німеччини оцінили слова Лаврова про можливий розрив стосунків з ЄС. «Що стосується висловлювань російського міністра, я можу сказати, що ці слова, на наш погляд, є справді дивними і незрозумілими. Ми сприймаємо заяву так, як вона булa зроблена, а саме як заяву і погрозу на нашу адресу», — повідомила на брифінгу представник зовнішньополітичного відомства Німеччини Андреа Зассе.

Нагадаю суть заяви Лаврова: «Якщо ми ще раз побачимо, як ми вже відчули неодноразово, що в якихось галузях накладаються санкції, які створюють ризики для нашої економіки, в тому числі, в найчутливіших сферах… Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього, — зауважив міністр Лавров. — Хочеш миру — готуйся до війни!».

«Віддуватись» за цей дипломатичний і скандальний ляп Сєргея Лаврова довелось речнику Kремля Дмітрію Пєскову. «Сенс якраз полягає в тому, що ми не хочемо цього, ми хочемо розвивати відносини з Євросоюзом, але якщо Євросоюз піде цим шляхом, то тоді — так, ми будемо готові… Якщо ми стикнемося з вкрай деструктивною лінією ЄС (санкціями), що завдає шкоди нашій інфраструктурі, нашим інтересам, то, звичайно, Росія завчасно повинна бути готова до таких недружніх кроків», — уточнив Пєсков.

Словом, «зашквар» російської дипломатії повний. І видно, що Росія реально «очкує» і панікує перед новими санкціями ЄС.

Ростислав Демчук із Брюсселя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *