Політика

Ліки телебрехунам

… Закрито доступ у Верховну Раду групі одіозних, з дозволу сказати, «журналістів», які насправді працювали проросійськими пропагандистами на трьох відверто ворожих до України телеканалах. Вони тепер кричать: «Утиски свободи слова!»… Але насправді ухвалено дуже гуманне рішення, котре забезпечує їм набагато ширшу свободу слова.

Бо як було раніше?
Ці колабораціоністи відверто працювали на російського агресора, але при цьому видавали себе за «патріотів України». А тяжке роздвоєння особистості дуже шкідливе для здоров’я. Тепер же у них відпала потреба мавпування. Віднині вони можуть вільно вдягати на себе футболки з великим портретом Путіна й ходити Києвом, як з тим портретом на пузі ходив не так давно той, хто реально контролював діяльність усіх цих трьох телеканалів і насаджував їм свою політику.

Тепер ці телепропагандисти можуть вільно говорити, що спаде до їхніх проплачених російськими грішми мізків, і ніхто не забиратиме їх не те, що в поліцію, а й навіть до психлікарні…

Закриття в Україні трьох відверто ворожих до України телеканалів було з розумінням сприйнято усіма демократичними державами світу. І тільки Росія ось уже другий тиждень на всіх своїх державних телеканалах щоденно продовжує дикі політичні шабаші, у яких істерично звинувачує Україну в «утисках свободи слова». Тим самим чітко і ясно демонструючи, кого насправді зачепило рішення РНБО України.

Парадоксально і смішно, але звинувачення Україні висуває держава-агресор, в усій історії якої ніколи не було і сьогодні нема жодної свободи слова. Яка, окупувавши Крим і Донбас, одразу ж позакривала всі українські ЗМІ, українські школи, українські церкви.

… Думаю, що у подальшій боротьбі з агресорами нам дуже знадобиться досвід Латвії. Восьмого лютого у цій країні заборонили трансляцію програм телеканалу «Россия РТР». І звернімо увагу на якій підставі: «За мову ненависті!» А далі в офіційному обґрунтуванні заборони конкретизується: ненависті не тільки до Латвії, а й до інших країн. Зокрема за мову ненависті до України. І наводяться конкретні приклади антиукраїнської ненависті на московському телеканалі. Ось так по-братерськи щиро Латвійська держава підтримала нашу державу.

Вже наступного дня після заборони трансляції програм телеканалу «Россия РТР» за те, що вони сіють «мову ненависті», у Латвії заборонили трансляцію ще 16 російських телеканалів. Латвія – без сумніву демократична європейська країна, де високо шануються громадянські права і свободи. Але зовсім не шануються агресія і пропагандистська брехня, яка ту агресію супроводжує, а подекуди ще й прокладає їй дорогу. І це територіально маленька Латвія!

Ось як і нам потрібно діяти в умовах ворожої агресії!

Олександр Рущак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *