Політика

«Зелена» Анналена

Новий міністр закордонних справ Німеччини — Анналена Бербок! «Ярая русофобка и противница «Северного потока-2» — такими епітетами на Росії хатактеризують лідера фракції «Зелених», а нині міністра закордонних справ Німеччини Анналену Бербок. Істерикою офіційної Москви особисто я глибоко задоволений! Додам: мені дуже імпонує коли Анналена Бербок називає Росію — «російським режимом»! Дуже хочеться, щоб наш Дмитро Кулеба знайшов спільну мову з Анналеною Бербок.

Анналена Шарлотта Альма Бербок (Annalena Charlotte Alma Baerbock) народилася 15 грудня 1980 року в Ганновері. Середню освіту здобула у Гумбольдській школі в Ганновері. За програмою обміну учнями один рік навчалася у американському коледжі у Флориді.

З 2000 до 2004-го вивчала політологію та публічне право в Гамбурзькому університеті. Отримала ступінь магістра міжнародного публічного права Лондонської школи економіки (LSE). У 2005-му пройшла стажування у Британському інституті міжнародного та порівняльного права (BIICL).

Заміжня, виховyє двох доньок.
У 2005 році Бербок стала членом «Союзу 90/Зелені». У жовтні 2008-го її було обрано до виконавчої ради державної групи «зелених» у Бранденбурзі, а наступного року Анналена Бербок обійняла посаду голови ради. З 2008 до 2013 року була представником Федеральної робочої групи по Європі.

З 2018 року обіймає посаду голови партії «зелених» (спільно з Робертом Хабеком). 19 квітня 2021 року федеральне правління партії висунула її кандидатом у федеральні канцлери Німеччини на виборах цьогоріч.

Від сьогодні Анналена Бербок очолила міністерство закордонних справ Німеччини! Тепер маю велику надію, що «Північний потік-2» не пройде!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *