Політика

Жаху! Більше жаху і безумства!

Здається таку технологію Трамп вибрав, як основну, для своєї передвиборної компанії: «Я б заохочував Росію нападати на ті країни НАТО, які не роблять внески в НАТО». У не другів трампістів неординардий риторичний прийом Доні справді викликав жах. І в США, і в Європі. Трампісти натомість в захваті: «Доні – ти кращий…»

Відходячи від мікрофона і телекамер, Дональд щодо загроз для НАТО поблажливо з посмішкою на вустах пояснює: «Та то я не серйозно, то я щоб стимулювати країни робити внески…»

Взагалі-то у Трампа баварське коріння… Німецька (протестанська) діаспора в США – величезна. До першої світової війни у США було безліч газет, шкіл, театрів, де постійно звучала німецька мова. Згодом після першої, і особливо після другої світової війни, мігрантам з Німеччини стало не вигідно підкреслювати, звідки вони і їхні батьки приїхали.

Але ментальність лізе. В специфічному гуморі. В специфічному лицемір’ї і специфічній брехні. Ну, вже не кажучи про те, що серед носіїв традиційної німецько-баварської ментальності і досі популярна ідея: всі довкола ідіоти, тільки ми знаємо, як правильно.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *