Спорт Суспільство

Батьку, ти мене чуєш, ми це зробили!

Батько, ти мене чуєш, ми це зробили! — емоційно вигукнув Олександр Усик, до неба, вигравши бій. Батько українського боксера давно помер, але саме батько привів його до спорту та навчив перемагати. У Олександра вчора був потужний, та здавалося б, непереможний суперник. Тайсон Фьюрі.

Це цьому грізному британському боксеру, якого називають «Циганським бароном», програв Володимир Кличко, який після цього пішов зі спорту. Володимир назвав вчорашній бій — поєдинком століття. Підтримати нашого боксера приїхав не лише Володимир, а й Андрій Шевченко, в залі були Кріштіану Роналду, Ентоні Джошуа та інші світові зірки…

Це був справді історичний бій. Досі абсолютним чемпіоном світу був легендарний Леннокс Льюіс у 1999 році, обʼєднавши три свої чемпіонські пояси. Олександр вчора обʼєднав усі чотири!

Це був важкий бій. Британець — самовпевненим, жартував на рингу між своїми потужними ударами, розсік брову Олександру, настійливо цілився в тулуб, намагаючись дістати печінку, і навіть кілька разів нижче пояса, що судді воліли не помічати…

Але все було, як то кажуть, до першої крові, доки наш не розквасив йому носа та не збив пиху… Наш спортсмен вийшов на ринг під пісню Жадана «Брати» у неперевершеному образі гетьмана. І як годиться українським гетьманам, вирубив грізного противника вже на 12 раунді, ставши абсолютним чемпіоном світу! По закінченню бою, Тайсон Фьюрі захоплено поцілував Сашка в голову, і це було до сліз…

Таки Слава Україні!

Людмила Семенюк

***
… «Батьку! Ти чуєш мене? Ми це зробили! Ми це зробили!» Скажіть! Хтось уміє коментувати бокс без матюків? За очками наш Сашко ніби то програє… Але щойно роз’ї*ашив Цигану мордяку в кров. «Саня! Кінчай його!» Усі дивуються, як Ф’юрі ще тримається на ногах?

12 раунд закінчився! Ф’юрі поцілував Сашка в голову і став навколішки, наче молиться до Бога!

115-112 to Usyk. 114-113 to Fury. 114-113 to Usyk.

Де моя валер’янка? Тайсон хоче в жовтні ще раз побитися з Усиком… Український боксер Олександр Усик — абсолютний чемпіон світу з боксу!

«Батьку! Ти чуєш мене? Ми це зробили! Ми це зробили!» До сім’ї і країни, слава Україні! Український боксер Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі, перемігши британця Тайсона Ф’юрі.

Востаннє титул абсолютного чемпіона у надважкій вазі у боксі мав Леннокс Льюїс в 1999 році, який завершив кар’єру після бою з Віталієм Кличком в 2003 році.

Наприкінці бою це вже не був бокс! Сашко просто тупо пи*див Ф’юрі і ганяв його по рингу як чужого півня на городі…

Ростислав Демчук

***
Усик побив Ф’юрі і став чемпіоном в суперважкому дивізіоні. І не просто чемпіоном, а — Великим! Бо вперше в історії боксу зібрав всі пояси.

В дитинстві, коли абстрактне мислення ще було розвинуте слабо, я думав, що спортсмени змагаються за золоті медалі. Тобто, не за символ, престиж чи славу, а за золото, як за метал, за матеріальну цінність.

Ми ще дітьми дискутували, що вони потім з тим золотом роблять? Особисто я тримався версії, що чемпіони вставляють собі золоті зуби…

#
Коли Горбачов проголосив перестройку, і було вже ясно, що радянському союзу — хана, ми з батьком рішили вкрасти в колгоспі молотарку. Як компенсацію за колишнє розкуркулення…
Тягли її полем вночі часов шість, вже аж розвиднілося. Аж очі на лоба лізли!
Прийшли додому, пива відкрили, кажу: «Батьку! Ми це зробили!!!»
Усик тоді ще під стіл пішки ходив.

Віталій Чепинога

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *