Спорт

За присутності короля…

Король Іспанії був на берлінському стадіоні в ролі простого вболівальника і отримав те, що бажає кожен вболівальник. Фантастичною була минула ніч!!! І я від щирого серця вітаю збірну Іспанії, чемпіона Європи-2024 з футболу та розділяю радість усіх іспанців з цієї нагоди.

Іскрометний, винахідливий, агресивний, вогненний футбол продемонстрували іспанці. Наче зграя молодих вовків, обсіли вони Англію з перших хвилин фіналу, і жертва була практично приречена. Спало на думку, що на полі грає київське «Динамо» за кращих тренерських часів Валерія Лобановського.

Перлинка збірної Іспанії 16-річний вундеркінд Ламін Ямаль – характерна рисочка чемпіона, що позначає його молодість, новаторство…А ще – спадкоємність…Юного Ламіна недарма прирівнюють до колись такого ж юного кумира мільйонів Пеле. А 20-річний Мессі тримав майбутнього дебютанта «Барселони» малюком на руках, навіть в купіль його заносив…

Колись, працюючи спортивним коментатором в пресі, один зі своїх проблемних репортажів я назвав так: «Який господар – такий і футбол». Мабуть, тому й наш український футбол нині «має те, що має», бо не стали ми ще в повній мірі господарями свого життя. Наймитами, обслугою – будь-ласка, хоч на півЄвропи… Може, я помиляюся?

Михайло Каменюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *