Хвиля Десни » 15 Липня, 2024

Daily Archives: 15 Липня, 2024

Спорт

За присутності короля…

Published by:

Король Іспанії був на берлінському стадіоні в ролі простого вболівальника і отримав те, що бажає кожен вболівальник. Фантастичною була минула ніч!!! І я від щирого серця вітаю збірну Іспанії, чемпіона Європи-2024 з футболу та розділяю радість усіх іспанців з цієї нагоди.

Continue reading

Культура

Залюблений в життя Павло Мовчан

Published by:

Сьогодні всі вітаємо Павла Мовчана з 85-річчям і п’ємо чарку за нього, за його здоров’я, за той неоціненний внесок, який він зробив у нашу культуру, за його любов до України й за пристрасть, із якою він захищає українську націю й культуру!

Continue reading

Культура

Павлові Мовчану — 85!

Published by:

Сьогодні відзначає ювілей відомий український громадсько-політичний діяч, поет, перекладач, сценарист, заслужений діяч мистецтв України, народний депутат України кількох скликань, голова ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка, шеф-редактор газети «Слово Просвіти», член Національної спілки письменників України, лауреат Державної премії України імені Т. Шевченка Павло Мовчан.

Continue reading

Суспільство

«Ой дощів мені б треба, дощів, а не поту»

Published by:

Щовечора сліпну, вдивляючись у захід. Котрий тиждень до Геліоса ані приступу: котрий тиджень люто жене свій пал і верга у плавильню. Сонце не влягається за пруг мирною стомою, а очманіло шубовськає у пекельну магму, розбризкуючи доокола палючі патьоки. Охкає пуща стогоном пугача, нестямний фен шуга між вітластих маківок сосон, спиваючи скупу вечорову флегму. Зі східного обрію кіптяво-сірий пасаман, омана хмари. Навіть небо марить дощем.

Continue reading

Культура

Четвірка найсильніших антиутопій

Published by:

Більше, ніж 70 років тому з’явилася на світ книга американського письменника Реймонда Дугласа (Рея) Бредбері (1920-2012) «451 градус за Фаренгейтом». Бредбері – класик наукової фантастики. Ним написано чимало повістей та романів, безліч оповідань. Найбільш відомі «Марсіанські хроніки» (1950) та частково автобіографічна повість «Кульбабове вино» (1957).

Continue reading