Суспільство

Бережімо свій дзен!

Це нотатки не про День вишиванки. А про тваринне і людяне в людях. Кілька тижнів тому одна етнографиня зі Львова проклинала мене у Фейсбук-просторі, а водно і весь мій рід до сьомого коліна за те, що я ношу дизайнерський одяг, у створенні якого використані етнографічні елементи. Разом з посіпаками, які «збіглися» на коментарі, проклинали уже зграєю і саму дизайнерку цього одягу.

Коли позов про захист честі та гідності, складений моїм адвокатом, вже був зареєстрований в Шевченківському суді, мені на очі трапився допис однієї популярної блогерки, в якому йшлося приблизно таке: дорогі друзі, якщо ви десь побачите, що хтось у соцмережах полоще моє ім’я, пише про мене усіляке лайно і принижує мене поза очі – будь ласка, не повідомляйте мені про це, я бережу свій дзен…

І я зрозуміла, що, справді, якісь недолюблені, закомплексовані «етнографині» не вартують і однієї хвилини мого спокою і мого чистого дзену! Заяву я забрала і побажала (подумки, звісно) тій тьоті-етнографині стати, нарешті, щасливою….

Ім’я дизайнерки, котра створює ці неймовірні речі – Людмила Титко.
Люди, які її знають ближче, звуть її Люся. Я думаю, це ім’я є поєднанням двох слів – «любов» і «сяюча». Тобто сяюча любов. Це те, чим обдаровує Люся людей. Це те, що закодовано в речах, створених її руками. В кожній її сукні чи сорочці я просто фізично відчуваю ту сяючу любов, вона наповнює мене, і робить теж сяючою і сповненою любові.

Я так хочу, аби у світі існувала лише сяюча любов – без ненависті й тваринної люті. Я так хочу, аби наше суспільство стало, врешті, нормальним і дозволяло кожній людині мати свою власну візію – навіть якщо вона розходиться з візією оточуючих її людей. Я так мрію, аби у нас припинили, нарешті, проклинати і обливати брудом людей, які не бояться озвучити свою думку, навіть якщо вона не співзвучна думкам сірої, безликої і злостивої маси, у яку перетворюються люди в соцмережах.

Я так хочу, аби ті нещасні, які сублімують свої комплекси в лайнопости на ФБ, стали щасливим. Може, вони спробують задля цього вдягнути дивовижну сукню Люсі Титко?

Галя Плачинда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *