Хвиля Десни » 20 Травня, 2021

Daily Archives: 20 Травня, 2021

Політика

Примітивні рефлексії на тлі косоворотки

Published by:

Сьогодні Зеленський дав велику прес-конференцію, зробивши чимало контраверсійних заяв, але дискусію в суспільстві вони не викликали. Люди обговорюють лише опубліковане фото з так званою косовороткою. Це при тому, що колеги-журналісти добросовісно повідписували ключові теми та відполірували до блиску акценти цієї «пресухи».

Continue reading

Суспільство

Бережімо свій дзен!

Published by:

Це нотатки не про День вишиванки. А про тваринне і людяне в людях. Кілька тижнів тому одна етнографиня зі Львова проклинала мене у Фейсбук-просторі, а водно і весь мій рід до сьомого коліна за те, що я ношу дизайнерський одяг, у створенні якого використані етнографічні елементи. Разом з посіпаками, які «збіглися» на коментарі, проклинали уже зграєю і саму дизайнерку цього одягу.

Continue reading

Культура

Дивовижний Бойченко, не більше і не менше!

Published by:

У вересні 2015 року на презентації цієї книжки я вперше побачила її автора. Скажу навіть більше — я вперше дізналася про його існування. Бо Олександр Бойченко належить до категорії літераторів, про яких не надто знає широкий загал. Але ті люди, яким все ж пощастило запізнатися з його творчістю, або ще краще і з ним самим, вже ніколи не забудуть цього прізвища.

Continue reading

Політика

Що закручено «бігудями» Бігуса?

Published by:

Бігус є еталоном абсолютного пафосу, як кілограм у Палаті мір та ваг. Від значимості тем і матеріалів, з якими він працює, журналіста роздуло так, що скоро його треба буде обмотувати тросами, як шинку перед вудженням, щоб Бігус не луснув, розпертий зсередини відчуттям власної значимості. За два роки з моменту матеріалу про Порошенка і Свинарчуків його еґо неймовірно стрімко збільшилось у розмірах, як надута соломинкою через дупу жаба.

Continue reading

Політика

«Кроляча нора» мерських «схематозників»

Published by:

Силовикам нарешті вдалося викрити безпрецендентну корупційну «сітку» мера Кличка в Києві. Вона, як кроляча нора, веде спочатку до різноманітних комунальних підприємств та департаментів КМДА, а потім, можливо, і до кабінету самого Віталія Володимировича. Погодьмося, наступ правоохоронців на київських корупціонерів є доволі позитивним прецедентом для України, адже це може запустити процес очищення влади по всій країні.

Continue reading

Політика

Зустріч Блінкена і Лаврова

Published by:

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим в ісландській столиці Рейк’явіку. Зауважимо, це перша зустріч очільників американського та російського зовнішньополітичних відомств, відколи Блінкен очолив Держдеп США.

Continue reading

Культура

Кого дратувала сорочка Марка Черемшини

Published by:

Дід Марка Черемшини, Дмитро Олексюк, був поважним кобацьким ґаздою. А внук Івась (саме таке справжнє імʼя нашого письменника) – його улюбленцем. «Ще я був малим приземком, як дід і баба справили мені всю парубоцьку ношу і капелюх з павами і онучі крашені і нараквиці вовняні та й брали мене до церкви, а не раз до містечка Кут або Косова. Я пропадав за дідом, та за його казками та співанками, та грою на флоярі», — згадує Марко Черемшина у біографії.

Continue reading

Культура

Мій перший день вишиванки

Published by:

Вона дуже вчасно робилася строгою — бабка моя. Не чула я від неї «бабських» приповідань, та навіть пліток про когось — ні. Мовчазна, лагідна і робітна муряшечка. Але вже як забороняла щось — то все! І от надворі свіжий і файний травень, а я маю виступати в хорі, і тому треба мати з собою вишиту сорочку. Саме мати з собою. Не знаю, хто нас, дітей 90-х, тому понаучував — не іти гонорово з дому у вишитому на виступ, чи на службу Божу, а брати — як змінну форму — вишиванку з собою. Всі чомусь носили «сорочку на виступ» в пакеті.

Continue reading

Культура

Наша люта арктична тема у Роттердамі

Published by:

Представництвом Гетьманщини на Еуробаченні –задоволений! Рівно як і відмовою експлуатувати на сцені вірусну тему, що було у попередньому кліпі «Шум». Щоправда, ніхто не пояснив цю люту арктичну тему під час виступу в Роттердамі… Двоє хлопців скакали пораненими оленями, а на вигородці світило вічне цианідове сонце, ніби десь у Морі Лаптєвих…

Continue reading