Суспільство

Біле пальто

Активність участі у кенселінгу обернено пропорційна віку учасника. Чим старша людина — тим імовірніше, шо вона встигла за своє життя сама наробити фігні і вже не має того чистого юнацького запалу кричати: «Як ти взагалі міг/могла??» Поживіть років двадцять, поробіть шось самі, дізнаєтесь. Принаймні, я ще не зустрічав людей абсолютно праведних і безпомилкових, включаючи себе.

Он, приміром, кейс Кузьми. Його тепер використовують як еталон (sic!), з яким треба звірятись у поганих вчинках. Бляха, та шо такого зробив Кузьма?! Заспівав на концертах Януковича і агітував за нього? І це автоматично робить його винним у розстрілах на Євромайдані?

А тих, котрі голосували за Януковича?
Нагадаю, він був демократично обраним президентом, коли влада знаходилась в Ющенка і фальшувати вже не мав змоги. За нього у 2010-му році проголосувало більше 12 мільйонів українців. Вони теж всі винні в розстрілах Небесної сотні? Їх треба шукати і кенселити? Але чисто статистично вони потім голосували за Порошенка, а потім за Зеленського, а потім пішли в ЗСУ і якась частина вже загинула за Україну.

Як тепер розібрати — погані вони чи хороші? Що рахувати останнім, який вчинок? Чи перекреслює все хороше голос на виборах за Януковича в анамнезі? Чи вони можуть всі зіпхати на Скрябіна, сказати шо то він заспівав їм «Озимі люди» і далі всьо як в тумані?

Категорична безапеляційність в оцінці людей за якимось одним вчинком, ігноруючи його життєвий бекграунд — так собі підхід. Особливо, коли сам не одягав біле пальто принаймні вже років двадцять…

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *