Хвиля Десни » 5 Листопада, 2022

Daily Archives: 5 Листопада, 2022

Суспільство

Роман великий і малий…

Published by:

Жінка в рожевій куртці намагається випхати на пандус підземного переходу дитячий візок… Ранок. Година-пік. Колеса завертаються, візок не їде, жінка мало не плаче. Щойно прийшов трамвай, перехід вирує. Жінка з візком миттєво стає перешкодою на шляху всіх, хто у перерві, поки ще є світло, але ще нема тривоги, намагається потрапити на роботу.
— Я допоможу, — не питаю, а кажу.

Continue reading

Культура

«Прошу видалити Барана…»

Published by:

Вельмишановна редакціє «Хвилі Десни»! Щойно друзі переслали мені посилання, («Юнацькі бунтарства Оксани Горкуші») на розміщений Вами матеріал пана Євгена Барана. Я розумію, що за браком ресурсів Ви не маєте можливості перевіряти увесь фактаж, довільно проінтерпретований Вашими дописувачами. Однак у вчорашньому матеріалі крім довільних інтерпретацій суб’єктивних відчуттів пана Євгена Барана містились також імена людей, які впродовж декількох десятиліть мають щонайменше стосунку саме до літератури.

Continue reading

Новини

Світлина з осінню

Published by:

«Яка розкішна осінь! Ставаймо всі до фото!» — запросила нас колега Людмила Черняк. «Нехай іншим разом — день сьогодні сумний: відспівали померлу,» — заперечила колега Валентина Мацерук. «Але ж ми живі!» — усміхаючись, наполягала Люда. Її фраза – «ми живі» — змінила загальний настрій і налаштованість на спільне фото. Окрім… Михайла Кукурудза — не-любителя (з його слів) фотографуватися.

Continue reading

Суспільство

Біле пальто

Published by:

Активність участі у кенселінгу обернено пропорційна віку учасника. Чим старша людина — тим імовірніше, шо вона встигла за своє життя сама наробити фігні і вже не має того чистого юнацького запалу кричати: «Як ти взагалі міг/могла??» Поживіть років двадцять, поробіть шось самі, дізнаєтесь. Принаймні, я ще не зустрічав людей абсолютно праведних і безпомилкових, включаючи себе.

Continue reading