Суспільство

Будь мужиком…

Будь мужиком!, сказали вони. Ти не можеш носити спідниці. Носи краватку під цю сорочку. Зніми ці підарські джинси в обліпочку. Не вдягайся занадто яскраво. Не показуй свої ноги. Не носи обтягуючу сорочку. Не носи довге волосся. Не виглядай, наче баба. Вийми цю сережку з вуха. Поголи цю щетину. Відрости цю щетину. Носи ділові костюми.

Одягайся скромно. Не виглядайся, наче задрот. Не витріщайся на жінок. Не говори до жінок. Ти занадто нав’язливий. Розслабся. Ти маєш заговорити до неї перший. Зробити перший крок. Не будь домінантом із жінкою. Не будь підкаблучником. Ти просиш про це. Носи чорне. Носи туфлі. Ти занадто жіночний. Ти виглядаєш, наче кобель. Не розстібай верхній гудзик сорочки.

Будь мужиком!, сказали вони.
Не будь занадто жирним. Не будь занадто дрищавим. Не будь занадто великим. Не будь занадто маленьким. Їж стейки. Підкачайся. Досить так багато їсти. У тебе вже сіськи, як у баби. Замов салат. Не їж салат, бо прямо як баба. Бухай. Не бухаєш — не мужик. У тебе мають бути м’язи. Ти маєш в разі чого вміти дати по морді. Битися, як мужик. Бути захисником. Пий пиво. Не пий пиво — від нього живіт. Пий віскі. Ти маєш схуднути, у тебе пивний живіт. Боже, ти виглядаєш як дрищ. Чому б тобі просто не піти в качалку? Ти виглядаєш слабким. Тягай залізо. Їж протеїн. Не бухай, це не ЗОЖ. Жінки люблять чоловіків з кубиками на пресі. Будь громіздким. Будь залізним. Ніколи не плач. Будь сильним. Відчувай за це провину. Будь винним у всіх проблемах жінок. Живи з цією провиною. Ти винний у всьому за замовчуванням.

Будь мужиком!, сказали вони.
Не видаляй волосся на тілі. Проте зголи бороду. Відрости бороду. Ти занадто занедбав свою бороду. Ти занадто доглянутий, виглядаєш, наче гей. Ти занадто рано лисієш, зроби щось із цим. У тебе занадто довга шевелюра, пострижися. Будь собою. Будь відвертим. Будь впевненим. Ти виглядаєш занадто пафосно. Жінки не люблять чоловіків, які занадто вилизані.

Будь мужиком!, сказали вони.
Не приховуй своїх недоліків. Тобі за них соромно? Тобі не має бути соромно! Ти маєш бути твердим, як скеля. Не носи макіяж. Не користуйся кремами. Не фарбуй своє волосся. І не дай бог не в синій, виглядаєш, як гей. Не роби нічого зі своєю зовнішністю. Твоє діло заробляти гроші. Багаті чоловіки не старіють. Жінки не люблять ніщєбродів.

Будь мужиком!, сказали вони.
Знайомся із жінками. Будь наполегливим. Не закохуйся. Не будь підкаблучником. Отримай згоду. Яка згода?! Ти маєш полювати на жінок. Ти маєш добиватися жінок. Ти занадто морально давиш. Відійди. Не чіпай жінок. Не пропонуй їм випити. Ти маєш пригощати жінку в ресторані. Не заводь родину занадто рано. Тобі вже тридцять, а в тебе немає дружини? Ти маєш бути досвідченим у сексі. Не будь скорострілом. Не займайся сексом занадто довго. Ти маєш мати багато жінок. Не заглядай під кожну спідницю. Кобель. Через тебе одні страждання.

Будь мужиком!, сказали вони.
Не говори занадто тихо. Будь впевненим у собі. Підтримуй свою жінку. Дай простір своїй жінці. Терпи біль. Не кричи. Не впадай у депресію, вся родина на тобі. Не йди з родини. Діти залишаться з нею. Ти занадто мало часу приділяєш дітям. Довіряй своїм друзям. Не довіряй нікому. Не будь відвертим. Не розповідай про свої проблеми. Не відкривай своїх переживань. Будь сильним. Будь мужнім. Терпи біль. Стисни зуби.

Будь мужиком! — сказали вони.

Каріна Тумаєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *