Суспільство

Чарівливість психопата

У мережі Фейсбук періодично проскакують розпачливі здивування, мовляв, як це можливо, що інтерв’ю з путіним вже набрало сотні мільйонів переглядів? Хто взагалі таке дивиться і нащо?! Але такий контент чомусь завжди цікавий людям. Серіали і документалки про маніяків і серійних убивць завжди мають високі рейтинги на imdb.

Чомусь людям дуже захопливо спостерігати за сповідями тих, хто легко переступив людські закони. І навіть жертви убивць не такі цікаві як самі убивці.

Людям стабільно інтересно спостерігати смерть, читати про смерть і дивитись про смерть. Навіть тим, хто серед неї перебуває. Всі українські медіа смакували новиною як саме горіло тіло немовляти, і в мережі це бурхливо обговорювали…

Хоча зрозуміло, що на внутрішню аудиторію продукувати такі новини нема сенсу, окрім як вкотре безсило ятрити серця і назбирати переглядів.

У психології є навіть такий термін — чарівливість психопата. Ці люди легко завойовують увагу і навіть симпатію аудиторії, хоча безпосередня взаємодія з ними деструктивна і травмуюча.

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *