Суспільство

Грудневий спомин про Івана Сподаренка

Дванадцять років тому, 17 грудня помер багаторічний редактор «Сільських вістей» Іван Васильович Сподаренко… А п’ять років тому в ці дні була презентація книжки про нього… Є події, побувавши на яких, утверджуєшся сам в правильності вибору обраної життєвої дороги, тим паче освяченої в далеких роках Велетами журналістики — деканом журфаку КДУ Дмитром Прилюком і головою екзаменаційної комісії нашого курсу Іваном Сподаренком.

Власне, селюками, які своїм яскравим прикладом, мене та й багатьох інших селюків, надихнули на підкорення нових журналістських вершин.

А п’ять років тому в Національній Спілці журналістів України якраз презентували книгу «Голгофа Івана Сподаренка», книгу, що, можливо, допоможе збагнути той феномен мільйонних тиражів газети «Сільські вісті» в непрості часи неукраїнства, підлаштовування до «великих братів, партійного диктату…», тих «братів», що тепер ось сунуть до наших кордонів з гарматами…

Вихід тієї книги — праця багатьох людей, які так добре знали і любили Івана Васильовича, що для них було честю долучитися до цієї справи. А в організації презентації велика заслуга рідних — доньки Наталки, зятя Валерія і невістки Надії. Я гордий, що вони — мої щирі друзі!..

… Проминуло вже 12 років, як не стало Великого Журналіста Івана Сподаренка… Світла йому пам’ять…

Сергій Савелій
світлини Андрія МИХАЙЛИКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *