Хвиля Десни » 18 Грудня, 2021

Daily Archives: 18 Грудня, 2021

Культура

В одному чеку…

Published by:

Сходив до супермаркету. Походив-походив, нічо не впало в око. Ні філе сома зі спеціями по 300 грн., ні мандарини, ні клементини, ні навіть яблучного соку не купив, хоч і збирався спершу купити…

Continue reading

Політика

Пішло не так, як мало бути

Published by:

Як цікаво було побачити в гостях у студії Савіка Шустера Ярослава Кендзьора — справжнього українця і патріота. Варто було поглянути на вирази облич завсідників цього «клубу за інтересами», коли вони слухали його, цього поважного чоловіка.

Continue reading

Суспільство

Грудневий спомин про Івана Сподаренка

Published by:

Дванадцять років тому, 17 грудня помер багаторічний редактор «Сільських вістей» Іван Васильович Сподаренко… А п’ять років тому в ці дні була презентація книжки про нього… Є події, побувавши на яких, утверджуєшся сам в правильності вибору обраної життєвої дороги, тим паче освяченої в далеких роках Велетами журналістики — деканом журфаку КДУ Дмитром Прилюком і головою екзаменаційної комісії нашого курсу Іваном Сподаренком.

Continue reading

Культура

Михайлина Коцюбинська

Published by:

Життя Михайлини Коцюбинської (1931 – 2011) пов’язане з Черніговом, хоча вона і народилася у Винниці. З 1935-го і до початку другої світової війни та після неї до 1949 року жила з батьками в Чернігові. Батько — брат письменника і директор музею Хома Коцюбинський, а мати — Катерина Бедризова, кримська вірменка. Чекісти намагалися прив’язати матір до «Спілки визволення України», але тільки неукраїнське походження врятувало від звинувачення в українському націоналізмі.

Continue reading