Суспільство

«Книжний» фотоконкурс

В Чернігівській бібліотеці ім. В. Короленка підбили підсумки щорічного обласного фотоконкурсу «Життя як книга». Фотококурс засновано 2010 року, традиційно він завершується напередодні Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня). Але цьогоріч прийом робіт було продовжено на місяць, позаяк бібліотека Короленка святкувала свій 140-річний ювілей.

Метою конкурсу є креативний та творчий підхід до популяризації книги і читання загалом, зміцнення і поліпшення іміджу сучасних бібліотек через мистецтво фотографування.
 

На конкурс надійшло 122 роботи від 67 досвідчених та початківців-фотографів Чернігівщини. До експозиції, що вивішена на першому поверсі бібліотеки, відібрано 29 найкращих робіт 23 авторів.

12 переможців фотоконкурсу отримали дипломи та цінні подарунки від ГО “Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації”, цифрового центру “Фуджі” та дирекції АТ “Райффайзен Банк Аваль”.

У номінації “Читаюча людина” диплом 1-го ступеню отримала Олена Куннова, 2-го – Наталія Василинчук, 3-го – Тетяна Харченко. 1-е місце в номінації “Діти і книги” виборола Світлана Гордієнко, 2-е – Ніна Солом’яна, а 3-є – Наталія Хоменко. Дипломом 1-го ступеню в номінації “Літературні герої оживають на світлинах” було нагороджено Наталію Фесюн, 2-го – Лідію Самойлик, 3-го – Наталію Кривець. У номінації “Гумористичні фото” 1-е місце отримала Вікторія Петренко, 2-е – Лідія Сенченко, а 3-є – Валентина Марченко.

Організатори та учасники конкурсу запрошують жителів і гостей подивитись на миттєвості повсякденного життя Чернігівщини. А наступного року, можливо, і самим взяти участь в обласному фотоконкурсі, що популяризує книгу і читання.

Катя Скрипка,
Фото Вікторії ГАЙЧЕНІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *