Суспільство

Коли вибачатимуться мадяри?

Вчора в Корюківці на Чернігівщині традиційно поминали жертв наймасовішого за роки другої світової війни вбивства цивільного населення — майже 7 тисяч мешканців українського містечка спалили та розстріляли мадярські нацисти під загальним керівництвом німецьких.

Комуняцькі партизани, якими тоді командував секретар обкому Микола Попудренко, три дні мовчки спостерігали з лісу, як горіли хати і люди, хоча самі ж і спровокували це звірство.

На традиційну панахиду цього року приїхали повірений у справах Німеччини та військовий аташе німецького посольства. А де ж мадяри?

Як відомо, німецькі нацисти були засуджені Нюрнбергським трибуналом і німці досі виплачують, скажімо, євреям компенсації. Проте мадяри, а саме вони й палили українські села, не засуджені, бо російські комуністи носилися з «гуляш- комунізмом» Яноша Кадара.

Але злочини проти людяності не мають терміну давності! Тому вимагаємо угорців до відповідальності, бо, як бачимо, непокаране зло повертається: дії Орбана проти України тому підтвердження.

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *