Суспільство

Ковідоідіотія під знаменами булгаківщини

Свого часу, в 60-ті роки минулого століття, породжений поруйнованою наркотиками психікою Булгакова, професор Преображенський дуже сподобався «радянській інтелігенції». Принагідно зауважимо, що на Заході нема такої паразитуючої категорії персонажів, як «інтелігенти». Там є інтелектуали, що продукують теорії та ідеї.

«Радянські інтелігенти» жодних ідей не породжували і вважали себе тими, хто оберігає культуру та традиції. Від кого, цікаво оберігали?… Хто їх про те просив?! Хто їх на те вповноважував?… Якщо культура й потребувала якогось захисту, то саме від примітивізму ось таких оберігачів.

Так ось, булгаківський професор Преображенський став їхнім кумиром, їхнім знаменом. Кожен сілький вчитель, кожен вихователь дитячого садка відчував свою спорідненість з булгаківьким професором щодо зневаги оточуючих і всіх, кого вважав неосвіченими, тупими, нездарами, всіх тих смачно називали Шариковим.

Безкоштовна піар-розкрутна біснуватого наркомана та українофоба Булгакова була феєричною, була грандіозною. А все чому?.. Та тому, що «радянська інтелігенція» схильна була захоплюватися, підносити до небес, створювати культ.

А якби було інакше?
Якби в «радянської інтелігенції» були хоча б зернята, бруньки критичного, аналітичного мислення, то всі ці (прости Господи) «інтелігенти» без особливої мозкової напруги помітили б і усвідомили, що професор Преображенський, окрім того, що демонструє зневагу до Шарикова, він же є і його творцем, тобто професор Преображенський є «вченим», що експериментує на людях, що в професора Преображенського були ПОСЛІДОВНИКИ, які працювали в Аненербе…

А тепер погляньмо на наші новинні стрічки. Там дуже багато все тих же «радянських інтелігентів». Вони, звісно, багато в чому змінилися, мімікрували, але інтелект їхній за іронією долі залишився… на рівні Шарикова. Вони, як і півстоліття тому, в дикому захопленні від Булгакова. Хоч, здавалося б, уже всім сьогодні відомо про його смердючу українофобію, про його знущання над християнством та ще однією вірою, чим просякнуті всі його писання.

Сьогодні на брудних знаменах булгаківців — ковідоідіотія. І поруч – диявольський тихий шепіт, що кличе до Середньовіччя.

Іван Безсмертний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *