Хвиля Десни » 27 Жовтня, 2021

Daily Archives: 27 Жовтня, 2021

Суспільство

Ковідоідіотія під знаменами булгаківщини

Published by:

Свого часу, в 60-ті роки минулого століття, породжений поруйнованою наркотиками психікою Булгакова, професор Преображенський дуже сподобався «радянській інтелігенції». Принагідно зауважимо, що на Заході нема такої паразитуючої категорії персонажів, як «інтелігенти». Там є інтелектуали, що продукують теорії та ідеї.

Continue reading

Культура

Де наш Андре Моруа?!

Published by:

«Письменники-моралісти, як і письменники-романісти, в якійсь мірі самі сповідаються і, треба гадати, краще аналізують ті відчуття, які самі переживають. Марсель Пруст чудово розкрив шкоду сноба, але не тому, що сам робився снобом, коли писав, а тому що він взагалі ним був»

(Андре Моруа. Лабрюєр. 1964)

Continue reading

Суспільство

Польське лобі, російські інтриги і наша равликовість

Published by:

Науковцям і тим українцям, що відчувають особливий пієтет до Речі Посполитої, до висококультурної магнатерії польської, хочеться нагадати один такий факт: Йосифинський патент про релігійну толерантність, що його видав Йосиф ІІ ще 1781 р., постав не на голому місці. Адже наших священників у Галичині за Речі Посполитої трактовано як і селян. Їх гнали на панщину, як і селян, священник орав, жив у бідній хатині, пив, як селянин.

Continue reading

Суспільство

Перцівка, сало, борщ…

Published by:

Після 20 років досліджень британські вчені дійшли висновку, що свиняче сало є найкращим із жирів. Зокрема, воно перевершує за корисністю навіть «розкручену» та «престижну» оливкову олію. Британці однозначні: найкраще за все готувати їжу не на рослинній олії, а на салі та смальцю. Після сала почесне друге місце посідає вершкове масло.

Continue reading

Суспільство

В «Чернігівській політехніці» навчатимуть військових

Published by:

У Національному університеті «Чернігівська політехніка» відкрито Навчально-науковий Центр конверсії військових кадрів та ветеранів АТО/ООС. Тут відбуватиметься перепідготовка та соціальна адаптація військових, ветеранів, членів їх сімей шляхом організації та проведення навчальних занять, курсів, тренінгів, стажувань, заходів з працевлаштування, надання освітніх послуг за новітніми вітчизняними та закордонними програмами.

Continue reading