Суспільство

Майно і честь

Коли Британія підкорила Індію, молодий офіцер пішов на ринок і попросив щось у продавця індуса. Індус його проігнорував, а офіцер за це його вдарив. Індус у відповідь вдарив офіцера і той був змушений залишити ринок. Офіцер повернувся в свій підрозділ і поскаржився командиру. Командир наказав офіцеру повернутись на ринок і дати індусові гроші, і сказати, що той, індус, дуже хоробрий! Здивований офіцер повернувся на ринок, заплатив індусові і похвалив його.

Пройшов рік.
Командир наказав офіцеру піти на ринок, знайти того індуса і дати ляпас. Офіцер мусив виконати наказ. Знайшов того-таки індуса-продавця, який вже розширив свій бізнес і став
заможним. Офіцер підійшов і перед клієнтами зарядив індусові по пиці. Індус покірно схилив голову і ніяк не відреагував.

Офіцер повернувся до командира, розповів як було і попросив пояснити, що би то означало?

Командир сказав:
— Коли ти вперше його вдарив, він вдарив у відповідь, бо був бідний, і все що у нього було — це його честь, яку він захищав. Другий раз ти зустрів індуса, який вже став маєтним, і не здатним відбиватися, бо продав свою честь, але отримав натомість статки.

Україна, руками достойних українців, на фронті боронить свою честь, а заодно і чиновників, політиків та товстосумів, які думають лише про свої статки.

Богдан Будз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *