Хвиля Десни » 21 Липня, 2022

Daily Archives: 21 Липня, 2022

Культура

Галина, донька Гната Хоткевича…

Published by:

За день до смерті красива і світла донька Харківщини написала до земляків: «Дарую Вам усім ППП – постійні позитивні подумки! Ой як помагає жити! Розсівайте їх навкруг Вас!». Вона так і жила – писанкарка, україністка, наймолодша донька Гната Хоткевича, Галина Хоткевич. Про це пише у спогадовій статті Павло Клененко.

Continue reading

Суспільство

Жаба в тазику

Published by:

Що треба мати в голові (безвідносно політичних переконань), щоб не розуміти, що, влаштовуючи енергетичну кризу в такі часи і просто змушуючи уряди відривати кошти від боротьби зі зміною клімату і спрямовувати їх на оборону України і власну, Росія веде до планетарної, а не регіональної катастрофи? Та тільки за це орківського недофюрара мали б судити міжнародним судом.

Continue reading

Суспільство

Беріть огірочки!

Published by:

— Беріть огірочки!
— Та.., нам аби хоч свої поїсти.
— Так ви спочатку мої поїжте, а потім свої поїсте.
— Оце приходиться збирать ці огірки двічі в день. Вранці зберу, а воно до вечора нове начіпляється.

Continue reading

Суспільство

Майно і честь

Published by:

Коли Британія підкорила Індію, молодий офіцер пішов на ринок і попросив щось у продавця індуса. Індус його проігнорував, а офіцер за це його вдарив. Індус у відповідь вдарив офіцера і той був змушений залишити ринок. Офіцер повернувся в свій підрозділ і поскаржився командиру. Командир наказав офіцеру повернутись на ринок і дати індусові гроші, і сказати, що той, індус, дуже хоробрий! Здивований офіцер повернувся на ринок, заплатив індусові і похвалив його.

Continue reading