Суспільство

Маня дивиться в небо…

Розум собаки, як і людини, видно по очах. Характер – по поведінці. Про Маню, яку ще цуценям охоронець приніс на контрольний пункт Чернігівського АТП-2528, можна розповідати безкінечно. У кожного своя історія знайомства з цим спокійним і мудрим творінням природи. Під час бойових дій до комунального підприємства прибивалися кілька породистих. Тоді Маня відходила вглиб території, залишаючи ворота новачкам.

Але ті, як буває і з людьми, навтішавшись увагою, віялися далі. ОБСТРІЛ ПІДПРИЄМСТВА увечері 16 березня Маня перенесла складно. Адже на територію за одну годину і 20 хвилин прилетіло і розірвалося кілька десятків мін. У цій ситуації мало хто з людей зберігає спокій. Маня евакуювалася туди, де безпечніше. Водії сміттєвозів бачили її разом із нашими танкістами.

Через кілька днів Маня, на радість усім, повернулася і зайняла звичне місце на КПП підприємства. Миттю подає голос, якщо хтось із чужих намагається зайти на територію. Робить вечірні і нічні обходи володінь.

НАДЗВИЧАЙНО СКРОМНА! Усі прохання погодитися на фотосесією – ігнорує. Тому тільки здалеку і зненацька вдається сфотографувати. А у такому випадку виходять, буває, найкращі знімки.

І останнє. Маня любить дивитися в небо. Як романтик. Або після обстрілів. Можливо в іншому житті вона була доброю і мудрою людиною.

Владислав Савенок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *