Хвиля Десни » 14 Травня, 2022

Daily Archives: 14 Травня, 2022

Ексклюзивна хвиля

У німецькому автобусі

Published by:

Вже на третій день перебування у гостинній німецькій сім’ї зі мною перестали няньчитись і позбавили «особливого ставлення». «…Отут холодильник – їж. Оно, електроплита – готуй, що забажаєш… А ще краще – не сиди вдома, а їдь або до Штуттгарта, або до Пфорцхайма… Відвідай музеї, погуляй у скверах, посиди у вуличній кав’ярні…». У німців не заведено сюсюкати до гостя, безнастанно подавати і прибирати за ним тарілки, зазирати в очі, переймаючись, як краще пригостити та де усадити… Навпаки, гість має знати своє місце…

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Андрій Демиденко про Назарія Яремчука

Published by:

Збагне біла заздрість біль наших утрат/ І втішить у годину біди/ А чорная прийде, обійме, як брат/ Але порадіє завжди/ У білої заздрості — друзі і день/ У чорної — крик самоти/ Між ними ніколи не звести мости/ Між ними — довічна дуель! 12 червня — День народження Андрія Демиденка! Дай, Боже, радості, Світлої радості Кожному серцю і кожному дому!

Continue reading

Новини Суспільство

Смерть неминуча, проте й не кінечна…

Published by:

80-й ранок Широкої війни. Він прийшов, як заведений — у білопінні вишневого та яблуневого цвіту, у проминанні цвіту грушевого, у жалкуванні за цвітом абрикосовим, який прибив мороз — цього року вперше зацвіла посаджена мною абрикосинка, але ніт — не спробуєш… Що змінилося в ході війни за 10 проминулих днів?

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Помстливо-арійський Київ

Published by:

Увечері, радше надвечір’ї, Київ раннього літа такий непевний, як і до війни. Зокола ще наче б тут видніється, а всередині засклених осель віддає скривавлено-червневим задзеркаллям. І збагни, що там коїться-діється у помешканнях здебільшого панельних будинків. Хисткі ж, як і їхні пожильці… Київ – се не його мешканці. Київ – се священний соборний знак.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Творчість і доля Бориса Буєвського

Published by:

Бельгійський українець чи український бельгієць? Автор десяти симфоній і вічного шлягера «На долині туман» Борис Буєвський відзначає сьогодні його славні 87 літ! Завдяки «гуманній» радянській владі, пройшов тернистий шлях, з якого не звертав ніколи! Радянська влада заблокувалавсю творчу роботу композитора. Це спричинило страшний емоційний удар творчій, талановитій людині. Бумерангом вдарило по здоров’ї композитора — за короткий час став інвалідом першої групи по зору. А 1989 року втратив зір.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Боротьба за Дух і людські Душі

Published by:

У нещодавній доповіді американського аналітичного центру New Lines Institute for Strategy and Policy та канадського Центру з прав людини імені Рауля Валленберга, в написанні якої брали участь 30 провідних правників з питань геноциду, зазначено, що роzzія, ведучи війну, скоює дії, спрямовані на знищення українського народу. Очевидні порушення нею Конвенції ООН про попередження злочину геноциду та покарання за нього. Не вперше! Адже стаття 2 Конвенції стала антиосновою державної політики моzковії, мета якої — знищити українців як національну, етнічну спільноту.

Continue reading

Суспільство

Спитай у папи…

Published by:

Зараз уся Чернігівщина, молодша 40 років, «тикає» батькам, а самого батька називає «папа».
— Ма, а де ти корову припнула?
— А біжи спитай у папи…
Звичайний собі діалог у селі Бахмацького району. А ще 30-40 років тому він був би сприйнятий як хамський і неприйнятний. Батьків — тільки на Ви. Батько — тільки ТАТО. Не «папа».

Continue reading

Політика

Контролювати і живих політиків, і мертвих

Published by:

Просто вранішні міркування: функціонування суспільства нині таке складне, що політичні особистості майже втратили своє значення. Суспільство потребує фахівців, добрих менеджерів і відповідальних радників. Добре, коли серед радників є мислителі, а чиновники можуть зрозуміти мислителів, продумати думку, а не відкинути її.

Continue reading

Суспільство

Маня дивиться в небо…

Published by:

Розум собаки, як і людини, видно по очах. Характер – по поведінці. Про Маню, яку ще цуценям охоронець приніс на контрольний пункт Чернігівського АТП-2528, можна розповідати безкінечно. У кожного своя історія знайомства з цим спокійним і мудрим творінням природи. Під час бойових дій до комунального підприємства прибивалися кілька породистих. Тоді Маня відходила вглиб території, залишаючи ворота новачкам.

Continue reading